enkel voor abonnees

“Ik wil advocaat worden, maar ze stuurden mij naar BSO”

blog - 15 02 2022
een standbeeld van een vrouw met een weegschaal
Foto: Tingey Injury Law Firm via Unsplash

Asmaa (17 jaar) kwam naar België toen ze 12 jaar was. Ze droomde ervan advocaat te worden. Ze kreeg het advies om naar het beroepsonderwijs (BSO) te gaan. Maar Asmaa blijft geloven in haar droom.

 

“Ik wist niet beter. Dus volgde ik de eerste vier jaar van het middelbaar de richting kantoor. Daar voelde ik mij niet thuis. Maar ik wist dat ik mijn tijd verspilde. Door mijn goede resultaten werd ik gepest. Nog altijd. Mijn klasgenoten verwachten niet dat iemand die nog maar zes jaar in België woont, betere punten haalt. Ik probeer het mij niet aan te trekken.

Na vier jaar BSO ben ik gestart met handel in de richting TSO. Mijn punten waren meer dan oké. Toch steunden de leerkrachten mijn beslissing niet. Maar ik was vastberaden om mijn droom waar te maken. Ik heb geleerd om niet te snel naar anderen te luisteren. Velen willen mij klein houden en willen niet dat ik slaag in het leven.

Over twee jaar wil ik rechten gaan studeren. Ik hoop eindelijk mijn droom waar te maken. Zo kan ik mensen de hulp geven die ik ook nodig had.”

 

Asmaa (StampMedia)

Uit