enkel voor abonnees

Adin stelt zich voor

blog - 12 03 2021
Adin

Ik ben Adin, een actieve jongedame uit Indonesië die sinds 2017 in België woont. Met 3 jaar ervaring als journaliste werk ik momenteel als online content creator. Daarnaast schrijf ik mijn eerste Indonesische boek en probeer ik mijn Nederlands steeds te verbeteren. Schrijven doe ik graag en één van mijn dromen is om één of twee of drie boek(en) in het Nederlands te schrijven. Het zou erg gaaf zijn als ik dat ooit kan waarmaken. 

 

Het leven in België is helemaal anders dan het leven in mijn geboorteland. België dwingt mij om onafhankelijk en sterk te zijn, omdat ik hier met mijn man maar zonder mijn familie leef. De liefde is de reden waarom ik naar hier ben gekomen en ik zie België nu als mijn thuis. Thuis is voor mij geen gebouw of daar waar mensen op mij lijken, maar het is een gevoel. Mijn leven in Indonesië was erg mooi en ik had alles waarvan ik ooit gedroomd had. Hier in België moest ik weer vanaf nul beginnen. Toch droom ik groter dan ooit. 

 

In Indonesië heb ik veel kennis en ervaring opgedaan door te werken voor de televisie en online media. Mijn wens is om in de toekomst opnieuw bij de tv te werken, in België dus. Ik zie België met een frisse blik. Hopelijk kan ik bruggen bouwen voor onze samenleving, net zoals ik op mijn sociale media probeer te doen. Verhalen vertellen, mensen samenbrengen en reizen zijn mijn passies.

 

Ik weet dat niet iedereen het voorrecht heeft om de wereld te zien. Daarom ben ik heel dankbaar dat ik veel heb gereisd. Ik heb dat ook kunnen delen met een groot publiek op sociale media. Mensen hebben bepaalde vooroordelen door de omgeving waarin ze leven. Volgens mij is reizen een perfecte manier om vooroordelen en stereotypes te vermijden. Gelukkig kunnen we ook reizen met verhalen, beelden en video’s op sociale media. Mijn doel is om verhalen te laten zien die we in andere media niet vaak zien. Ik wil ook vooroordelen en stereotypes tegengaan.

Uit