enkel voor abonnees

WK komt dichtbij voor Rode Duivels

sport - 13 09 2021
Dennis Praet (in het wit) met de bal
Foto: Belga / V. Lefour

België is klaar voor Qatar

De Rode Duivels wonnen ook hun wedstrijd tegen Wit-Rusland. De uitslag was 0-1. De zege was nipt. Toch komt het het WK van 2022 in Qatar dichtbij. Tsjechië en Wales hebben al 9 punten minder. En België maakte ook veel meer doelpunten.
 

Het Wereldkampioenschap (WK) voetbal vindt volgend jaar plaats in Qatar in het Midden-Oosten. Wil je dat halen? Dan moet je je voorronde winnen. België speelt met Wales, Estland, Tsjechië en Wit-Rusland in groep E.

Praet
Elke ploeg moet dus acht wedstrijden spelen. Tegen Wit-Rusland speelde België zijn zesde wedstrijd. Veel bekende namen waren er niet bij. Dat zag je ook in het spel. Na 33 minuten lukte het toch. Na een voorzet trapte Dennis Praet laag binnen: 0-1.

Messi
Ook in de Belgische eerste klasse was er weer voetbal. Club Brugge staat nu op de eerste plaats. De kampioen won met 3-0 van KV Oostende. Woensdag ontvangt Club Brugge Lionel Messi voor de Champions League. Hij komt op bezoek met zijn nieuwe club Paris Saint-Germain (PSG). Kan Club Brugge stunten tegen één van de beste spelers ter wereld?

Union
Zondag viel de winst van Anderlecht op. De ploeg uit Brussel won met zware cijfers en klopte KV Mechelen met 7-2. Een andere ploeg uit Brussel blijft verrassen. Union speelde met tien spelers 1-1 gelijk tegen RC Genk. Union blijft zo op de tweede plaats. Na 48 jaar speelt Union weer in de eerste klasse.

Uit