enkel voor abonnees

Union is de nieuwe leider

sport - 19 10 2021
Splers Union
Belga / V. Lefour

Na de Nations League was er weer voetbal in de Belgische eerste klasse. Union won met 4-2 van Seraing en is de nieuwe leider. De club uit Brussel speelt sinds 48 jaar nog eens in de eerste klasse. Het was in de jaren 1930 de beste club van België.

Ook nu speelt Union weer knap voetbal. De club kiest altijd voor de aanval. Tegen Seraing uit Luik stond Union 0-2 achter. Dat was in hun stadion dat al 100 jaar oud is. Na een rode kaart moest Union ook met tien spelers verder. Toch won de ploeg nog met 4-2. 

Standard

De scheidsrechters deden het vorig weekend niet zo goed. Standard maakte een doelpunt tegen Leuven. Was het buitenspel? Scheidsrechters keken naar de beelden. Dat duurde zeven minuten! Het doelpunt telde niet. Na honderd minuten voetbal werd het 2-2.

Laatste

Beerschot blijft laatste in de stand. De Antwerpse club verloor van KV Mechelen met 0-1. Beerschot heeft nog maar twee punten. De club kan al bijna 200 dagen niet meer winnen. De kans is groot dat Beerschot volgend seizoen in 1B of de tweede klasse voetbalt.

Brugge

Club Brugge won van KV Kortrijk met 2-0. Maar de spelers van Club Brugge dachten meer aan de Champions League. Dinsdag voetbalde Club Brugge tegen Manchester City. Dat is de Engelse club van Rode Duivel Kevin De Bruyne. De uitslag en het verslag vind je op nieuws.wablieft.be. 

Uit