Sweeck en Cant zijn Belgisch kampioen

sport - 14 01 2020
schaatser Sweeck
Foto: Belga / D. Stockman

Laurens Sweeck en Sanne Cant zijn de nieuwe Belgische kampioenen veldrijden. Het kampioenschap was in Antwerpen. De wielrenners moesten even over de Schelde fietsen. Dat kon doordat er een ponton was.

Toon Aerts nam de beste start. Van de blessure aan zijn ribben was niet veel te merken. Zou hij weer Belgisch kampioen worden? Voor Wout van Aert ging het wat te snel. Hij herstelt nog altijd van een zware val in de Ronde van Frankrijk.

Voorsprong
In de derde ronde reed Laurens Sweeck weg van de rest. Zijn ploegmaats lieten dat toe. Op de smalle paadjes hielden ze de andere renners wat op. Dat deden ze op de juiste manier. Zo kreeg Sweeck een voorsprong. Maar hij reed zelf ook sterk.

Zilver
Sweeck bleef op kop rijden. Hij werd voor de eerste keer Belgisch kampioen. Het zilver was voor zijn ploegmaat Eli Iserbyt. Toon Aerts mocht als derde het podium op. Wout van Aert eindigde op de vijfde plaats. Hij neemt wel deel aan het wereldkampioenschap. Dat is begin februari in Zwitserland.

Record
Bij de vrouwen won Sanne Cant haar elfde titel op rij. Ze is veel te sterk voor de andere vrouwen. Zo brak ze het record van Roland Liboton. Die werd bij de mannen in de jaren 1980 tien keer na elkaar Belgisch kampioen. Cant wil nu het wereldrecord van Katie Compton breken. Zij werd 15 keer na elkaar Amerikaans kampioen.

Uit