Spannende wedstrijd tegen Oostenrijk

sport - 17 10 2023
Rode Duivels

Rode Duivels mogen naar Duitsland

België heeft zich geplaatst voor het Europees kampioenschap (EK) voetbal. Dat EK is volgend jaar in Duitsland. De Rode Duivels moesten in hun groep nog één keer winnen. Dat gebeurde tegen Oostenrijk. Het werd 2-3 na een spannende wedstrijd.

Dodi Lukebakio bracht België al snel op voorsprong. Daarna kreeg Oostenrijk een paar goede kansen. Maar doelman Matz Sels redde prima. Ook na de rust verdiende Oostenrijk een doelpunt.

Doku

Toch kwam België 0-2 voor. Lukebakio maakte zijn tweede doelpunt. Wat later liep Jeremy Doku wel vier Oostenrijkers voorbij. Daarna gaf hij de bal knap aan Romelu Lukaku. Zo werd het 0-3. Kon België nog iets overkomen?

Rode kaart

Helaas wel. België verloor de bal op het middenveld. Zo kreeg Oostenrijk weer een kans. Deze keer was het wel raak: 1-3. Een paar minuten later kreeg Amadou Onana een rode kaart. De Rode Duivels moesten nu met een speler minder voetballen.

Met de hand

En Arthur Theate raakte de bal met de hand aan. Strafschop voor Oostenrijk en 2-3! Zo werden de laatste minuten erg spannend. Maar België hield stand. Voor de zesde keer na elkaar plaatsen de Rode Duivels zich voor een groot tornooi.

Maandag voetbalden de Rode Duivels nog in Brussel tegen Zweden. Maar de wedstrijd kon na de eerste helft niet meer verdergaan. Lees er meer over.