Rode Duivels verliezen pijnlijk

sport - 08 10 2021
Rode Duivels
Foto Belga / F. Fife

De Rode Duivels van nu hebben een bijnaam. Dat is de ‘Gouden generatie’. Maar deze ploeg won nog nooit een grote prijs in het voetbal. Dat gebeurde ook niet in de Nations League. De Duivels verloren pijnlijk in de halve finale tegen Frankrijk. Dat land won zondag de finale.

De Rode Duivels speelden goed in de eerste helft tegen Frankrijk. Bij de rust stonden ze 2-0 voor. De doelpunten kwamen van Carrasco en Lukaku. Maar in de tweede helft zakte de ploeg in elkaar.

Lukaku

Frankrijk kwam terug tot 2-2. Lukaku maakte kort voor het einde een doelpunt. Maar dat was buitenspel. Het doelpunt telde niet. En toen gebeurde het. In de laatste minuut maakten de Fransen er 2-3 van. Alweer geen finale voor de Rode Duivels.

Italië

Er was nog de wedstrijd voor de derde plaats. België voetbalde zondag niet slecht tegen Italië. Maar de Rode Duivels hadden pech. De bal raakte twee keer de lat en één keer de paal. Italië kwam 2-0 voor. Charles De Ketelaere maakte daarna nog zijn eerste doelpunt voor de Duivels. Dat was alleen maar een troost. Het bleef 2-1. Later won Frankrijk de finale van Spanje met 1-2.

Estland

Volgende maand kan België zich plaatsen voor het wereldkampioenschap (WK) 2022 in Qatar. In Brussel winnen tegen Estland is dan genoeg. Maar de kritiek neemt toe. Moet Roberto Martinez trainer blijven? Wordt het niet tijd voor nieuwe en jonge spelers?