Rode Duivels naar het EK

sport - 14 10 2019
Rode Duivels oktober 2019
Foto: Belga / Y. Jansens

De Rode Duivels wonnen vorige week met 9-0 van San Marino. Zo was België zeker van het Europees Kampioenschap (EK) voetbal 2020. Dat EK heeft in heel Europa plaats. België kon zich als eerste land plaatsen voor het EK.

In 2001 won België met 10-1 van San Marino. Dat is nog altijd een record voor de Rode Duivels. Het record verbeteren, lukte net niet. Romelu Lukaku maakte wel twee doelpunten. Hij maakte in totaal al 51 doelpunten voor België. Dat is wel een record.
 

Talent
Ook Yari Verschaeren viel op. Hij is nog maar 18 jaar. De voetballer van Anderlecht is een groot talent. Verschaeren viel in de tweede helft in. Hij mocht zelf een strafschop nemen. De tiener maakte zo zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels.
 

Kazachstan
België voetbalde zondag nog in Kazachstan. De reis met het vliegtuig duurde lang. Het veld was van kunstgras. Ook daarom werd het geen goede wedstrijd. De Rode Duivels wonnen wel met 0-2. Dat had toch belang. Want België wil eerste worden in hun groep. Naast België zijn ook Rusland, Polen en Italië al zeker van het EK.
 

Niet in België
Waar voetballen de Rode Duivels op het EK? Dat is nog niet bekend. Op 30 november is de loting in Roemenië. Dan zijn ook de tegenstanders bekend. De Rode Duivels voetballen zeker niet in eigen land. België had een nieuw stadion nodig. Dat kwam er niet door een politiek probleem.

Uit