enkel voor abonnees

Racing Genk gaat voor de titel

sport - 31 10 2022
Racing Genk
Foto: Belga / J. Eyckens

Voorsprong wordt groter

De voorbije drie jaren werd Club Brugge kampioen van België. Is het in 2023 de beurt aan Racing Genk? De ploeg uit Limburg staat zeven punten voor op Antwerp. Club Brugge en Union volgen op acht punten.



Antwerp startte prima in de eerste klasse van het voetbal. Het won negen wedstrijden na elkaar. De laatste weken verliest Antwerp veel punten. Zondag verloor de oudste club van het land met 1-0 in Charleroi.

 

Titel

Racing Genk blijft maar winnen. De laatste titel was in 2019. Voor Racing Genk is er dit seizoen ook geen Europees voetbal. Dat maakte de spelers minder moe. Kenners van voetbal weten het zeker. Genk gaat dit seizoen voor de titel.

 

Union

In Europa deed Union het weer heel goed. De ploeg uit Brussel won van het Zweedse Malmö met 0-2. Union werd zo de winnaar van hun groep. In de volgende ronde kan Union een topploeg loten. Denk aan het Spaanse FC Barcelona.

 

Anderlecht

Een andere ploeg uit Brussel is Anderlecht. Daar is er crisis. Anderlecht kon eindelijk weer winnen. Tegen Eupen werd het 4-2. Dat was goed nieuws voor de nieuwe trainer Robin Veldman.

 

Kortrijk

Onderaan in de stand komen Zulte Waregem en KV Kortrijk in de problemen. Als de stand zo blijft, moeten de clubs naar 1B of de tweede klasse. De ploegen willen wel tegen elkaar blijven spelen. Want ze komen uit dezelfde streek in het zuiden van West-Vlaanderen.

Uit