enkel voor abonnees

Pogacar en Kopecky winnen de Ronde

sport - 03 04 2023
Lotte Kopecky
Foto: Belga / E. Lalmand

Vreugde en verdriet in Vlaanderen

Wout van Aert faalde in de Ronde van Vlaanderen. Tadej Pogacar was de verdiende winnaar. Bij de vrouwen maakte Lotte Kopecky het wel waar. Zij won voor de tweede keer in Oudenaarde.



Tadej Pogacar is een ster. De Ronde van Frankrijk winnen is voor hem geen probleem. Dat deed de Sloveen al twee keer. Ook nog eens de beste zijn in de Ronde van Vlaanderen? Dat is geleden van Eddy Merckx in 1975. Zijn bijnaam was de kannibaal. Want hij won bijna alle koersen.

 

Bobet

Maar drie renners wonnen in hun loopbaan de Ronde van Frankrijk en die van Vlaanderen. De Fransman Louison Bobet won de Vlaamse klassieker in 1955. Kenners van wielrennen dachten dat het in deze eeuw niet meer zou kunnen. Pogacar bewijst dat hij bijna alles kan. Ook Luik-Bastenaken-Luik staat al op zijn naam.

 

Van Aert

Pogacar reed op de heuvel Oude Kwaremont weg van de rest. Hij haalde meteen Mads Pedersen in. De Deen fietste een tijd op kop. Alleen Mathieu van der Poel maakte nog kans om Pogacar bij te halen. Maar dat lukte niet meer. Wout van Aert was toen al gelost. Hij kwam als vierde aan na Pedersen.

 

Kopecky

Bij de vrouwen maakte Lotte Kopecky indruk. Ook de Belgische nam afscheid van de rest op de Oude Kwaremont. In Oudenaarde had ze een voorsprong van bijna 40 seconden. Het is de tweede keer op rij dat Lotte de Ronde van Vlaanderen wint.

Uit
Pogacar, Van der Poel en Van Aert
Foto: Belga / J. De Meuleneir
Uit