enkel voor abonnees

Olympische Winterspelen starten in Peking

sport - 09 02 2022
Kim Meylemans en haar coach
Foto: Belga / L. Dieffembacq

De Olympische Winterspelen zijn begonnen in Peking. Met wat geluk haalt België een medaille. De atleten hopen vooral dat ze geen corona krijgen. Want de regels zijn erg streng in China. Toch moet het een feest worden van de sport. Een feest op ijs en sneeuw. 

Aan

Goed nieuws voor Kim Meylemans

Kim Meylemans kan weer lachen in Peking. Haar aankomst was een drama. Ze testte positief op corona. Meylemans mocht een hotel niet verlaten. Ook niet toen ze negatief testte. Er kwam een oplossing.

 

Meylemans mocht naar het olympische dorp. Daar wonen alle atleten. Ze mag geen contact hebben met anderen. Maar Kim kan wel trainen. Vrijdag komt ze in actie in de skeleton. Dan lig je op je buik op een kleine slee. Je moet dan snel door een baan glijden.



Swings

Schaatser Bart Swings deed mee aan de 5.000 meter. Hij haalde plaats 7. Swings was niet blij. Het goud was voor de Zweed Nils van der Poel. Hij versloeg de Nederlander Patrick Roest.



Kampioen

Swings kan een medaille halen op de massastart. Dan komt een grote groep aan de start. De afstand is ruim 6 kilometer. Swings is de Europese kampioen. De massastart begint op zaterdag 19 februari.



Val

De deelname van Stijn Desmet duurde even. Hij deed mee aan de 1.000 meter shorttrack. Dan schaats je snel kleine rondjes. Desmet viel en had geluk. Er kwam een tweede start. Daarna deed hij een andere schaatser vallen. Toen was het echt voorbij.



Loena

De Belgen kijken uit naar Loena Hendrickx. In het kunst-schaatsen hoort ze bij de Europese top. Loena mocht de Belgische vlag dragen bij de opening van de Spelen. Het kunst-schaatsen start op dinsdag 15 februari.

Uit