enkel voor abonnees

Kim Clijsters wil weer tennissen

sport - 13 09 2019
Kim Clijsters augustus 2019
Foto: Belga / Y. Jansens

Kim Clijsters zorgt voor een grote verrassing. Ze wil weer als prof tennissen. Clijsters is al 36 jaar. Ze is moeder van drie kinderen. Kan ze 20 jaar na haar doorbraak nog terugkeren naar de top?

De wereld van tennis leerde Kim Clijsters kennen in 2001. Toen haalde ze als eerste Belgische de finale van een grand-slam-tornooi. Dat was op Roland Garros in Parijs. Clijsters verloor die finale. In die tijd verloor ze vaak finales van Justine Henin. Er was altijd een strijd tussen de twee Belgische tennissters. Clijsters had vooral fans in Vlaanderen.

Blessures
Clijsters won in 2005 dan toch haar eerste grand-slam-tornooi. Ze was toen de beste op de US Open. Daarna kreeg ze last van blessures. In 2007 stopte ze met tennissen als prof. Ze was toen nog maar 24 jaar. Twee jaar later begon ze haar loopbaan opnieuw. Ze kon toen wel grand-slam-finales winnen. In 2009 en 2010 won Clijsters de US Open. In 2011 was ze de beste op de Australian Open.

Moeder
Eind 2012 leek haar loopbaan dan echt voorbij. Ze leek te kiezen voor haar gezin. Maar nu gaat ze toch weer tennissen. “Ik ben heel graag moeder”, zegt ze. “Maar ik mis ook de wereld van het tennis.” Clijsters droomt weer van de grand-slams. En ze hoopt om in 2020 mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokio. Ze won nog nooit een olympische medaille. Komt haar droom uit?
 

Uit
Lesmateriaal bij dit artikel (voor niveau A1 of hoger)
Uit