enkel voor abonnees

Elise Mertens wint dubbelspel US Open

sport - 09 09 2019
Elise Mertens en Aryna Sabalenka
Belga / P. Van Den Berg

Elise Mertens won het dubbelspel op de US Open. Dat is het Amerikaanse grand-slam-tornooi in het tennis. Mertens speelde samen met Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland. Het is de eerste keer dat een Belgische het dubbelspel wint op de US Open.

Het duo speelde de finale tegen Ashleigh Barty uit Australië en Victoria Azarenka uit Wit-Rusland. Barty stond deze zomer op nummer 1 in het tennis bij de vrouwen. Toch wonnen Mertens en haar partner. Het werd twee keer 7-5. 

Canada

In het enkelspel deed Mertens het ook goed. Ze haalde de kwartfinale. Die verloor ze van Bianca Andreescu uit Canada. Zij is nog maar 19 jaar. Andreescu won de finale van Serena Williams. Die Amerikaanse is al 37 jaar. Ze miste alweer zege nummer 24 in een grand-slam-tornooi. Zoveel titels in het enkelspel is het record van Margaret Court. De Australische won die vooral in de jaren 1960.

Nadal

Bij de mannen duurde de finale bijna vijf uur. Rafael Nadal won in vijf sets van de Rus Daniil Medvedev. Nadal kwam snel 2-0 voor in sets. Maar de Rus vocht terug. In de laatste set werd het 6-4 voor Nadal. Het is de vierde keer dat hij de US Open wint. Nadal won nu 19 keer een grand-slam-tornooi in het enkelspel. Dat is er één minder dan het record van de Zwitser Roger Federer. 

Uit
Top
67-33
Uit