enkel voor abonnees

Dylan van Baarle viert in Roubaix

sport - 19 04 2022
Dylan van Baarle
Foto: Belga / D. Pintens

Belgische kampioenen worden tweede

Mathieu van der Poel was alweer de topfavoriet voor Parijs-Roubaix. Maar een andere Nederlander won de klassieker over de Franse kasseien. Dylan van Baarle was de beste in de koers. Wout van Aert werd tweede.



De finale begon al vroeg. Roubaix was nog bijna 100 kilometer ver. Toch reed de Sloveen Mohoric met een paar renners weg van de rest. In de kleine kopgroep zat ook de Belg Tom Devriendt. Hun voorsprong werd groot. Konden de favorieten nog terugkeren?



Van Aert

Mohoric kreeg een lekke band. Devriendt reed plots alleen op kop. De favorieten kwamen terug. Wout van Aert was erg sterk. Niemand liet hem wegrijden. Wat later ontsnapte Dylan van Baarle. Hij fietste het snelst over de kasseien. Mohoric en Lampaert konden niet volgen. Van Aert volgde wat verder.



Pech

Niemand kon de Nederlander nog inhalen. Van Baarle kwam in Roubaix aan met meer dan een minuut voorsprong. De tweede plaats was voor Wout Van Aert. Tom Devriendt werd knap vierde. De meeste pech was voor Yves Lampaert. Hij kon het podium halen. Maar hij botste in de laatste kilometers tegen een man.



Kopecky

Bij de vrouwen was de winst voor Longo Borghini uit Italië. De Belgische kampioene Lotte Kopecky werd tweede. Ze wilde na de Ronde van Vlaanderen ook in Roubaix winnen. Dat had gekund. Maar haar ploeg maakte tijdens de koers slechte keuzes.

Uit