Deens drama is het nieuws van het EK

sport - 16 06 2021
Romelu Lukaku

Rode Duivels starten met winst

Het Europees kampioenschap (EK) voetbal begon goed voor de Rode Duivels. België won met 3-0 van Rusland. Romelu Lukaku was de held. Maar echt blij kon hij niet zijn. Zijn vriend Christian Eriksen stierf bijna op het veld.

Het drama gebeurde in de wedstrijd Denemarken-Finland. De Deen Eriksen viel plots neer. Zijn hart stopte met kloppen. Was hij dood? Dokters redden op het veld zijn leven. Na enkele minuten kon hij weer ademen. De speler werd daarna naar een ziekenhuis gebracht.

Fout

Toch begon de wedstrijd uren later opnieuw. Dat wilden de Deense voetballers. Maar ze dachten alleen maar aan Eriksen. Finland won met 0-1. Was dat een verrassing? De Deense trainer gaf het nadien toe. Het was een fout om de wedstrijd nog te willen spelen.

Lukaku

De Rode Duivels wisten dat Eriksen nog leefde. Kort daarna moesten ze voetballen tegen Rusland. Lukaku maakte al snel een doelpunt. Bij een camera wenste hij Eriksen sterkte. Nog voor de rust maakte Meunier er 2-0 van. Hij verving Castagne. Die moest het veld verlaten met breuken aan de oogkas. In de tweede helft maakte Lukaku zijn tweede doelpunt.

Denemarken

Donderdag voetbalt België in en tegen Denemarken. Dat wordt een speciale wedstrijd. Wat wordt de uitslag? Dat weet niemand. Eén ding is wel zeker. De gedachten van iedereen zullen bij Eriksen zijn.