enkel voor abonnees

Bernal wint de roze trui

sport - 31 05 2021
Remco Evenepoel in de Giro
Foto: Belga-AFP / Luca Bettini

Evenepoel haalt einde van Giro niet

Egan Bernal is de winnaar van de Giro of Ronde van Italië. De Colombiaan vierde zondag in Milaan in de roze trui. De Giro viel tegen voor Remco Evenepoel. De jonge Belg moest opgeven na een val.



Evenepoel reed de eerste dagen goed. Hij mocht bijna de roze trui van de leider dragen. Kon hij na ruim 40 jaar als eerste Belg een grote ronde winnen? Nee, vanaf de tweede week verloor hij veel tijd. Hoe kwam dat? Evenepoel heeft angst bij het dalen. Vorige zomer viel hij zwaar tijdens de Ronde van Lombardije. Hij kon maanden niet meer fietsen. Ook in de Giro viel hij weer. Evenepoel gaf een dag later op.



Caruso

De Ronde van Italië was wel spannend. Egan Bernal leek zeker van de winst. Maar de laatste dagen moest hij lossen bij het klimmen. De Brit Simon Yates en de Italiaan David Caruso vielen aan. Bernal kwam in de problemen. Maar zijn voorsprong bleef groot genoeg. Hij won de Giro met anderhalve minuut voorsprong op Caruso.



Limburg

Intussen begon in Frankrijk de Dauphiné. Die kleine ronde is een voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. De leider draagt ook hier de gele trui. Brent Van Moer mocht zondag  de eerste gele trui dragen. Dat was verdiend voor de jonge Belg. Hij leek vorige week op weg naar winst in de Ronde van Limburg. Maar in de laatste kilometer wees iemand hem de verkeerde weg. Die pech is Van Moer nu vergeten.

Uit