enkel voor abonnees

Belgische clubs trainen in het buitenland

sport - 07 01 2020
voetballer Vanden Borre
Foto: Belga / V. Lefour

Een nieuwe kans voor Vanden Borre

In de eerste klasse van het Belgische voetbal is het even pauze. Pas vanaf 17 januari zijn er weer wedstrijden. De meeste clubs trainen nu in het warme buitenland. Bij Anderlecht valt de terugkeer op van Anthony Vanden Borre. Grijpt hij zijn zoveelste kans?



Vanden Borre is nu 32 jaar. Toen hij 16 jaar was, voetbalde hij al in het eerste elftal van Anderlecht. Wat later voetbalde hij ook voor België. Vanden Borre was net niet de jongste Rode Duivel ooit. In 2008 voetbalde hij schitterend tegen Spanje. Kenners weten het zeker. Dit is een speler voor de top.



Inzet

Helaas had het grote talent een probleem met zijn inzet. Hij had ook een moeilijk karakter. Anderlecht liet hem daarom vertrekken naar het buitenland. Maar in Italië en Engeland brak hij niet door. In 2011 kreeg hij wel een nieuwe kans bij Racing Genk.



Rode Duivel

Vanden Borre bewees dat hij nog kon voetballen. In 2014 was hij weer Rode Duivel. Hij mocht mee naar het wereldkampioenschap in Brazilië. Daar kreeg hij een blessure. Zijn loopbaan leek daarna voorbij.



Congo

Drie jaar geleden ging Vanden Borre voetballen in Congo. Ook dat avontuur duurde niet lang. Toch gaf Anderlecht hem dit seizoen alweer een kans. Op de trainingen deed hij zijn best. Daarom is hij nu mee op stage. Wordt Vanden Borre in 2020 weer een echte voetballer?

Uit