enkel voor abonnees

Asgreen wint de Ronde van Vlaanderen

sport - 06 04 2021
Kasper Asgreen
Foto: Belga / D. Pintens

Deense wielrenner verrast aan de streep

Kasper Asgreen uit Denemarken won de Ronde van Vlaanderen. Asgreen spurtte sneller dan Mathieu van der Poel. Favoriet Wout van Aert had geen goede dag. Hij kwam pas als zesde aan. Bij de dames won Annemiek van Vleuten uit Nederland.



Kasper Asgreen won verdiend. Op de helling Hotond probeerde hij van een klein groepje weg te rijden. Alleen de grote favorieten konden hem volgen. Dat waren de Belg Wout van Aert en de Nederlandse kampioen Mathieu van der Poel.



Aankomst

Op de Oude Kwaremont reed Van der Poel erg snel naar boven. Wout van Aert kon niet volgen. Hij was zondag niet in zijn beste vorm. Asgreen sloot wat later wel aan bij Van der Poel. Samen reden ze naar de aankomst in Oudenaarde.



Spurten

Van der Poel won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen. Hij kan snel spurten. Had Asgreen wel een kans? Maar Asgreen zorgde voor een grote verrassing. Hij klopte de Nederlandse kampioen. Dat had bijna niemand verwacht. De derde plaats was voor Greg Van Avermaet. Hij klopte Jasper Stuyven voor een plaats op het podium.



Parijs

Volgende zondag zouden de renners Parijs-Roubaix rijden. Maar die wedstrijd is uitgesteld naar 3 oktober. Dat komt alweer door corona. Er zijn te veel besmettingen in Frankrijk. De Amstel Gold Race vindt op 18 april wel plaats. De renners rijden dan in Nederlands Limburg op een afgesloten omloop.

Uit