enkel voor abonnees

Anderlecht wint eerste keer

sport - 02 09 2019
Anderlecht
Belga V. Lefour

In de Belgische eerste klasse van het voetbal won Anderlecht een eerste keer. De club uit Brussel haalde het tegen Standard Luik met 1-0. En in Europa was er goed nieuws voor Club Brugge. Winst tegen Linz was goed voor de Champions League.



Anderlecht startte slecht in de eerste klasse. De club stond bijna op de laatste plaats. Bovendien heeft speler en trainer Vincent Kompany een blessure. Hij kon zondag niet meedoen. Toch kon Anderlecht een eerste keer winnen. De crisis is nu even voorbij.



Hazard

Club Brugge voetbalde vorige week woensdag tegen Linz uit Oostenrijk. Bij winst was Club Brugge geplaatst voor de Champions League (CL). Het werd 2-1. Club Brugge zit nu in een CL-groep met onder meer Real Madrid. Dat is de nieuwe club van Eden Hazard.



Genk

Kampioen Racing Genk was al zeker van de Champions League. In de groep van Racing Genk zit Liverpool uit Engeland. Die club won de Champions League vorig seizoen. In de Belgische eerste klasse voetbalde Racing Genk zondag tegen Club Brugge. Het werd 1-1.



Antwerp

AA Gent mag naar de Europa League. Een gelijkspel in Rijeka was genoeg. Rijeka is een club uit Kroatië. Voor Antwerp liep het slecht af. AZ uit het Nederlandse Alkmaar won met 1-4. Twee spelers van Antwerp kregen een rode kaart. Die kwam er telkens na dom gedrag. Anders mocht ook Antwerp zeker Europa in.

Uit