enkel voor abonnees

Anderlecht tegen Club Brugge in finale Beker van België?

sport - 27 12 2021
Anderlecht
Foto: Belga / V. Lefour

Topclubs halen de finale

De wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge haalde het nieuws door racisme. Voetballen de clubs tegen elkaar in de finale van de Beker van België? Die finale is half april 2022. De topclubs haalden vorige week de halve finale.
 

Anderlecht versloeg KV Kortrijk met 3-0. Voor de wedstrijd sprak trainer Vincent Kompany over racisme. Hij zei dat het geen drama was. Hij vond ook dat je niet moet doen alsof er geen probleem is.

Ingang
Deze keer was er een andere rel. Te veel fans van Anderlecht stonden aan een ingang. Ze moesten hun corona-pas tonen. Maar dat lukte niet. De fans raakten zonder controle in het stadion.

Leuven
Club Brugge versloeg OH Leuven met 4-1. Er waren geen problemen in het stadion. Racisme was er wel bij een wedstrijd in Duitsland. De spelers stopten met voetballen. De wedstrijd ging niet meer door. Is dat de oplossing?

Aap
Een fan van KV Kortrijk sprak. Hij maakte voor een zwarte speler het geluid van een aap. Hij kreeg een straf. De fan moest werken voor asielzoekers. Daarna dacht hij anders over zwarte mensen. De fan zei dat deze straf een goede oplossing was.

Eupen
Ook AA Gent en KAS Eupen haalden de halve finale. Daarin voetbalt AA Gent twee keer tegen Club Brugge. Anderlecht neemt het op tegen Eupen. De eerste wedstrijd is in februari. De tweede wedstrijd is in maart.

Uit