enkel voor abonnees

Verkeerde boodschap

mening - 20 02 2024
Nicolas Caeyers
Foto: DPG Media

Acteur en influencer Nicolas Caeyers (31 jaar) kent zijn straf. Hij kreeg één jaar cel met uitstel. Dit lees je ook op pagina 3. Dat maakt veel mensen boos. Daarbij is ook de influencer Acid.
 

Ik snap die boosheid. De straf lijkt heel licht. Zeker omdat hij zulke erge dingen heeft gedaan. Hij verkrachtte twee tieners toen hij 22 jaar was. Voor deze misdaad kan een dader 5 tot 15 jaar cel krijgen. Dat verbaast mij en maakt ook mij boos. Want priesters die hetzelfde doen krijgen nu een heel strenge aanpak. En dat vind ik normaal. Maar waarom krijgt Caeyers een minder strenge aanpak?

YouTuber Acid reageert in zijn nieuwe video op de straf van Caeyers. En hij maakt daarbij een belangrijke opmerking. Hij zegt dat hij zelf wellicht een zwaardere straf zal krijgen. Want hij zette een video op YouTube met de namen van enkele leden van Reuzegom. Is dat erger dan twee tieners verkrachten?

 

Waarom is zijn straf zo licht? Is het zijn bekendheid? Is het omdat hij zijn schuld toegeeft en al hulp heeft gezocht? Ik maak mij zorgen. Geeft deze lichte straf geen verkeerde boodschap? Ik ben bang dat slachtoffers nu minder snel klacht gaan indienen.

 

Hanne

Uit
Hanne Plaskie
Hanne Plaskie
Uit
Top
67-33
Uit