enkel voor abonnees

“Niets mag nog!”

mening - 11 01 2022
gebouw na ontploffing in Turnhout
Foto: Belga / E. Lalmand

Soms raakt nieuws je meer dan anders. Ik woonde een tijd in Turnhout. Daarom had ik veel aandacht voor de ramp in de stad. Die gebeurde op de laatste dag van het jaar. Lees er meer over in het artikel 'Gebouw met flats ontploft'. Ik weet nog wat ik toen dacht. “Ik hoop dat er niemand in Turnhout vuurwerk afsteekt.” Die wens had de burgemeester ook. Maar het gebeurde toch.
Er was ook vuurwerk in Beerse. De gemeente ligt naast Turnhout. Daar groeide ik op. Het bestuur van Beerse kwam daarom met nieuws. De politie zou volgend Nieuwjaar nog strenger optreden tegen het afsteken van vuurwerk. Meteen las je boze berichten op Facebook. “Niets mag nog!” Dat hoor je wel meer. Zeker bij een protest tegen de corona-regels. Maar is dat wel zo?
Ik vind van niet. Die uitspraak komt van mensen die eerst aan zichzelf denken. Eigen belang eerst. Is dat niet hun slogan? Want eigen vrijheid is belangrijker dan het welzijn van anderen. Bij het afsteken van vuurwerk denken ze ook niet aan dieren die lijden. Honden die janken en bibberen? Ach, laat maar knallen… Wat in Turnhout en Beerse gebeurde, ging nog verder. Kon je met Nieuwjaar het afsteken van vuurwerk niet laten? Dan dacht je niet aan de slachtoffers van de ramp. Wat voor een mens ben je dan?

Uit
Mening Dominique
Uit
Top
67-33
Uit