enkel voor abonnees

Iedereen is anders ziek

mening - 14 09 2021
Frank Vandenbroucke
Foto: Belga / B. Van den Broecke

In ons land kunnen 500.000 mensen al lang niet werken door ziekte. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat aanpakken. Dat lees je hier. Maar is zijn plan wel goed genoeg?

Ben je lang ziek? Dan heb je een dokter nodig. Maar een dokter kan niet alles. Wie maakt voor jou een plan om weer te kunnen werken? Nu moet een zieke dat vaak zelf doen. Daarom komen er coaches. Een goed idee. Maar het zijn er 40. Die moeten 18.000 mensen helpen. Ik denk dat de minister niet goed kan tellen.

Ik heb een vriend met een heel slechte werkgever. Die vriend kan zijn werk niet meer aan. Ik vind dat de schuld van de werkgever. Want die vriend is goed in zijn werk. Maar binnenkort wordt hij wellicht lang ziek. Omdat hij geen respect krijgt. Dit verhaal hoorde ik nog van andere vrienden. Dat maakt me heel boos.

Ziek zijn is zwaar. Maar het is ook voor iedereen anders. Iedere zieke moet persoonlijke hulp krijgen. Want sommigen kunnen nog een beetje ander werk doen. Nu zitten zij thuis. Dat is jammer voor iedereen. Andere zieken kunnen helemaal niets meer. Ook die mensen verdienen respect en de juiste zorg.

Uit
Mening Lynn
Uit
Top
67-33
Uit