enkel voor abonnees

F.C. De Kampioenen in het echt

mening - 21 12 2021
Dejan Veljkovic zit op een tribune
Foto: Belga / V. Lefour
Uit

Op pagina 5 in de Wablieft-krant lees je over Operatie Propere Handen. Maar bedrog in het Belgische voetbal vind ik geen groot nieuws. Ken je wat van voetbal? Dan wist je dit toch al lang? Hoeveel verhalen heb ik al gehoord? Ik ben de tel kwijt.
Er was mijn vriend die een eerste keer mocht meedoen met het eerste elftal. De trainer haalde hem van het veld. Hij deed te hard zijn best. Want de andere ploeg mocht niet verliezen. Dat was vooraf de afspraak. Ik ging vaak kijken naar KFC Turnhout. Die club kon eindelijk naar eerste klasse. Een paar spelers wilden dat liever niet. Ze lieten zich omkopen. Een ex-speler vertelde dat pas nog op tv. KFC Turnhout voetbalt nu in de derde klasse van de amateurs. Ook de spelers van Waterschei kregen in 1982 geld. Die club hoort nu bij RC Genk. Zo kon Standard toen kampioen van België worden. Niemand had iets door. Pas twee jaar later ontdekte een speurder de omkoping.
Gebeurde er tussen 1982 en 2021 geen bedrog meer in het Belgische voetbal? Geloof het niet. Er werd een ander spel dan voetbal gespeeld. Dat spel heet ‘horen, zien en zwijgen’. Belgische clubs willen zo graag de Champions League spelen. Maar ze zijn F.C. De Kampioenen in het echt.

Uit
Mening Dominique
Uit
Top
67-33
Uit