enkel voor abonnees

Een gezond 2022

mening - 29 12 2021
Vuurwerk
Foto: Unsplash / R. Hennesey

Gelukkig Nieuwjaar! Je hoort het overal. Er is niets mis met die wens. Of toch wel? Gelukkig zijn, daarvoor doen we soms te hard ons best. Maar dat geluk komt niet zomaar. En wat als geluk uitblijft in ons leven? Dan maakt dat ons te vaak ongelukkig. Is dat niet stom? Zoek daarom niet naar geluk. Dat overkomt je of niet. En als het niet gebeurt, vind het dan niet zo erg. Dat kan best. Als je maar gezond blijft. Heb je dat al een keer te veel gehoord? Sorry dan. Maar het is gewoon zo.
Wat waren de zwarte dagen in mijn jaar? Een ongeval met mijn dochter. Een auto die niet meer te maken was. Door mijn stomme schuld. Maar mijn dochter leeft nog. Ze was zelfs niet gewond. En die auto is maar blik. Nu fiets ik meer. Dat is beter voor het milieu. En het ongeval maakte me wijzer. Het is zoals iemand het ooit zei. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel.
Ik denk ook aan andere mensen. Zij die niet gezond zijn. Maar toch de hoop niet verliezen. Een vriendin van mij kreeg kanker. Maar op bijna elke foto lacht ze. Ze gelooft dat ze geneest. Zoveel moed hebben, ik bewonder dat enorm. Wees dus niet te snel triest. Geloof in morgen. Het is de eerste dag van de rest van je leven.

Uit
Mening Dominique
Uit
Top
67-33
Uit