enkel voor abonnees

Zomerse tips: Maanrock en meer

leuk - 07 08 2022
Maanrock
Foto: G. Plaquet

Vier 25 jaar Maanrock

Eind augustus kan je naar Mechelen voor 25 jaar Maanrock. Het gratis festival vindt plaats van 26 tot en met 28 augustus. Je kan er naar optredens van onder meer De Kreuners, Clouseau en Metejoor.

Maanrock begint eigenlijk al op woensdag 24 augustus. In de Sinte-Mettetuin kan je dan naar optredens van jong talent uit Mechelen. Die dag is er ook een beiaard-concert. Dat viert 100 jaar Beiaard-school in Mechelen.

Clouseau
Vrijdag 26 augustus moet Clouseau het publiek naar de Grote Markt lokken. De groep van de broers Koen en Kris Wauters komt graag naar Maanrock. Clouseau was er ook bij toen het festival 10 en 15 jaar bestond. Nu speelt de groep in Mechelen het nieuwe album ‘Jonge Wolven’. Natuurlijk zullen Koen en Kris ook hun grote hits brengen

Uit
Maanrock in Mechelen
Foto: Maanrock
Uit
Top
50-50
Uit

A Moeder
Op zaterdag 27 augustus kan je onder meer naar Discobaar A Moeder. 'A Moeder' betekent in het Antwerps ‘jouw moeder’. Discobaar A Moeder is beroemd in Antwerpen. Kan het duo ook Mechelen doen dansen? De twee deejays noemen zich ‘de Ras’ en ‘de Schele’. Ze dragen een pak van de kapitein van een schip. Bij hun draaitafel staat altijd een plastic flamingo. Ze draaien meestal oude hits. Denk aan ‘Saragossa’ van Jimmy Frey. Dat is toch niet meer hip? Klopt! Maar net daarom is het grappig. En begin je snel te dansen.

Moes
Op de laatste dag komen nog meer bekende namen naar Maanrock. Dat zijn onder meer De Kreuners, Metejoor en Regi. Bezoek zeker ook eens Rommy’s Zomertuin. Daarvoor moet je naar de Sinte-Mettetuin aan de Schaalstraat. Kinderen mogen er een hele namiddag spelen. De ouders kunnen uitrusten in hangmatten. De hele tijd hoor je plaatjes die passen bij een zondag.
 

Meer info: www.maanrock.be

 

Uit

Fietsen met De Schakel

Wil je de vakantie leuk afsluiten? Dat kan op de fiets in de Antwerpse Kempen. De Schakel is een tocht voor het hele gezin. In 2019 waren er meer dan 10.000 deelnemers. En toen kwam corona. Maar op zondag 28 augustus is De Schakel er terug.

Je kan zelf je route en de afstand kiezen. De kaart kan je downloaden op de website www.schakel.be Heb je geen computer of smartphone? Bel dan met Leo Swaans op het nummer 014 72 78 66. Hij vertelt dan vast dat je kan fietsen van Herselt tot Chaam. Herselt ligt in het zuiden van de Kempen, bijna in Vlaams-Brabant. Chaam ligt in de Nederlandse Kempen. Dan ben je al bijna in Breda. Het is een flinke tocht.
Je kan ook van west naar oost fietsen. Dan start je bij de abdij van de Trappisten in Westmalle. Zo kan je fietsen tot de hut van Sint-Jans in Lommel. Dan ben je al in de provincie Limburg.
 

Prijs
Hoe kan je deelnemen? Op de kaart zie je alle hutten staan. Bij elke hut kan je vertrekken tussen 8 uur en 14 uur. Wie ouder is dan 12 jaar betaalt 5 euro. Kinderen doen mee voor 1 euro. Bij het vertrek krijg je een kaart, een wimpel en een folder. Elke deelnemer kan een mooie prijs winnen.
 

Uit
Uit
Raversyde
Foto: Atlantikwall - Raversyde
Uit

Muziek bij de Atlantik-wall

De Atlantik-wall (Atlantische muur) hoort bij de Tweede Wereldoorlog. Van Zuid-Frankrijk tot Noorwegen stonden bunkers en kanonnen langs de kust. De Duitse nazi’s wilden daarmee een aanval langs de zee voorkomen. De Atlantik-wall was wel 5.000 kilometer lang. Op zaterdag 27 augustus kan je op een mooie manier een deel leren kennen.

In Raversijde bij Oostende is de Atlantik-wall nog goed bewaard. Je hoort bij de bunkers niet alleen een uitleg van gidsen. Er zijn ook optredens. En bij het gebied hoort nu mooie natuur. Zo krijg je een mix van cultuur, natuur en erfgoed. De toegang is gratis. De ‘Raversyde Atlantik-wall’ kan je ontdekken tussen 18 en 22 uur. De bunkers vind je aan de Nieuwpoortse steenweg 636 in Oostende.
 

Groede
Met kinderen kan je het hele jaar door ook naar Groede Podium. Dat speelpark ligt in Nederland, niet heel ver van Knokke. Bij een bezoek merk je dat een speeltuin is gemaakt bij de bunkers. Wat ooit bij oorlog en bij de Atlantik-wall hoorde, hoort nu bij plezier.

Info: www.raversyde.be of www.oostende.be/museumnocturnes of bel naar 059 25 88 20.

Info over de speeltuin: www.groedepodium.nl, Gerard De Moorsweg 4 in Groede.

Uit