Vakantie in eigen land: Ontdek Limburg

leuk - 22 07 2020
Het Zilvermeer
Foto: Zilvermeer via Facebook

Op vakantie gaan in eigen land. Dat was een tip in de corona-crisis. Nu zijn de grenzen in Europa wel weer open. Maar het blijft goed om het toerisme in België te steunen. En het is hier ook mooi. Wablieft geeft enkele tips.

In de provincie Limburg is er heel wat te doen. Helaas reizen te veel mensen gewoon door Limburg. Dat doen ze als ze op weg zijn naar de Ardennen. En vaak gaan de toeristen naar dezelfde plek. In de lente fietsen ze graag door de bloesem van de fruitstreek Haspengouw. Of ze bezoeken het domein Bokrijk waar je het Vlaanderen van vroeger ziet. Maar denk ook eens aan de volgende plekken.

De Sahara in Lommel
Ligt er een woestijn in Lommel? Niet echt. Het is de naam voor een prachtig gebied van natuur. Lommel ligt in Noord-Limburg. Dat is de streek van de Limburgse Kempen. De meeste toeristen gaan daar naar het vakantiepark Vossemeren van Center Parcs. Op de website www.toerismelommel.be vind je nog andere vakantieparken en campings.
De Sahara moet je zeker bezoeken. De grote zandvlakte lijkt inderdaad op een woestijn. Maar er zijn ook prachtige meren en grote bossen. Een kunstenaar maakte met takken huisjes waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Wie echt wil wandelen, kan dat wel 12 kilometer lang. De Sahara is een deel van Bosland. Dat is een enorm groot bos vol avontuur van vier gemeenten groot. Bosland vind je ook in Peer, Hechtel-Eksel en Pelt.
De ingang van de Sahara ligt bij De Soeverein in de Sportveldenstraat 10. Daar kan je een hangmat huren en een rugzak. Daarin zitten tips over de leukste plekken in de Sahara.

Op blote voeten door Zutendaal
Aan de Lieteberg in Zutendaal ligt een uniek blotevoetenpad. Je wandelt er drie kilometer lang over snippers van hout, leem en stenen. Soms moet je ook door water stappen. Dat doe je door het landschap van een verlaten zandgroeve. De Lieteberg ligt aan de Stalkerweg.

www.lieteberg.be

Zutendaal ligt in de buurt van Genk. Daar waren vroeger de mijnen voor steenkool. Die wereld is nog niet weg. Dat verleden kan je nog altijd ontdekken dankzij C-Mine. Je beleeft dan hoe het was om mijnwerker te zijn. C-Mine is zeker een bezoek waard. www.c-mine-expeditie.be

Zoek je plekken om te overnachten in de streek? Die vind je op www.visitgenk.be

 

De Voerstreek: tussen Nederland, Duitsland en Wallonië
De Voerstreek is een heel mooie streek in Zuid-Limburg. De grens met Wallonië ligt vlakbij. Ooit zorgde dat voor een crisis in de politiek. Want was Voeren dan Vlaams of Waals? Die tijd is voorbij. Nu wonen er vooral rijke Nederlanders. Want de Voerstreek ligt ook een beetje tussen Nederland en Duitsland. Ga er zeker eens op vakantie. Je zal het merken. Het is echt alsof je in het buitenland zit. www.voerstreek.be

Natuurlijk is er veel meer te beleven in Limburg. Er is nog het Maasland of de streek rond Hasselt. Daar maakt de provincie nu reclame voor. Acteur en Limburger Matteo Simoni is het gezicht van die actie. Op de startpagina van de website en op de posters gaat hij bijna kopje onder in een meer. “Als ik hier ben, leef ik helemaal op”, zegt hij. Wie in Limburg op vakantie is, weet wat hij bedoelt.

www.visitlimburg.be

Uit