enkel voor abonnees

Kleine stapjes

blog - 24 01 2022
Padel
Foto: Pixabay

Ik ben mijn leven aan het beteren. Eerder waren mijn voornemens voor het nieuwe jaar 'gezond eten', 'meer sporten' en 'meer boeken lezen'. Begin vorig jaar besloot ik die te veranderen. Ik schreef een aantal kleine acties op in plaats van vage wensen.

Ten eerste verving ik wit brood, witte rijst en pasta door bruine. En ik ben voorgoed gestopt met vlees en frisdrank kopen. Ik eet en drink beide nog wel. Maar alleen als ik uit eten ga. Ten tweede heb ik altijd een boek naast mijn bed liggen. En ik zet het internet van mijn telefoon elke avond uit na acht uur. 

Slechts twee simpele acties hebben mijn leven al duidelijk verbeterd. Voor dit jaar heb ik er nog twee toegevoegd. Ik heb de apps voor sociale media verwijderd van mijn telefoon. En ik bekijk ze nog maar één dag per week op mijn laptop. Ten tweede heb ik padel-lessen geboekt. En ik ben nu lid van een groep van volleybal.

Kleine stapjes zijn minder eng. En aan het einde van het jaar heb je er 365 gezet. Die kunnen heel veel betekenen. Welke kleine stappen durf jij dit jaar te zetten?

Uit
Adelina
Uit
Top
67-33
Uit