enkel voor abonnees

Dankbaar voor het leven

blog - 06 06 2021
Knuffelende mensen
Foto: Helena Lopes via Unsplash

Mijn moeder en schoonouders kregen al hun prikken tegen corona. Ik moet nog enkele weken wachten tot ik mijn prik krijg. Hopelijk kan ik mijn familie snel weer zien en knuffelen. Ik kijk er echt naar uit!

We krijgen intussen steeds meer van onze vrijheid terug. Buiten zitten op een terras met vrienden kan gelukkig weer. Het weer is prachtig. En ik kan heerlijk genieten van een glas ijskoffie. Het voelt alsof ik in een tropisch land zit. Helaas mag knuffelen nog even niet. Knuffelen is zo speciaal. Het zorgt voor een stof ons bloed. Daardoor voelen we ons gelukkig.

Ik mis het heel erg om mijn familie te knuffelen. Maar natuurlijk ben ik nu al heel gelukkig met de lossere regels in België. We krijgen telkens een stukje van onze vrijheid terug. Dat maakt me dankbaar. 

Als ik om mij heen kijk, besef ik dat we het hier erg goed hebben. Het is niet te vergelijken met de Palestijnen, Oeigoeren, Indiërs of anderen die lijden. Er is armoede, onderdrukking, ziekte en er zijn heel wat andere problemen. Ik tel mijn zegeningen.

Uit
Adin
Uit
Top
67-33
Uit