enkel voor abonnees

Zonder prik niet op café

binnenland - 15 09 2021
Cafés in Brussel
Foto: Belga / H. Kaghat

Corona-pas komt eraan

De kans is groot dat Brussel een corona-pas invoert. Dat gebeurt vanaf 1 oktober. Je krijgt de pas als je koos voor een prik tegen corona. In Nederland is de pas nodig vanaf 25 september. Alleen met een pas kan je daar naar hotels, cafés en restaurants.

Aan

Brussel denkt aan corona-pas

In Brussel kiezen te weinig mensen voor een prik tegen corona. Er zijn ook veel besmettingen en corona-zieken. Daarom denkt de regering van Brussel aan een corona-pas. Die geldt dan vanaf 1 oktober.
 

Koos je niet voor een prik tegen corona? Dan kan je ook geen pas krijgen. En zonder een pas mag je niet op café of naar een restaurant. Ook in zalen voor sport of cultuur kan je dan niet binnen. De pas is verplicht vanaf de leeftijd van 12 jaar. De pas heeft een doel. Meer mensen moeten dan kiezen voor een prik.

Kwart
Met meer prikken moeten er ook minder corona-zieken komen. Want het wordt weer drukker in de ziekenhuizen. De Belgische ziekenhuizen moeten daarom een kwart van de bedden vrijhouden. Dat maakt het personeel van de ziekenhuizen boos.

Zorg
De meeste corona-zieken zijn mensen die niet kozen voor een prik. Ze krijgen wel een bed en de nodige zorg. Mensen die wel kozen voor een prik kunnen een ingreep nodig hebben. De kans bestaat dat ze moeten wachten op zorg. Omdat er geen bed vrij is. Is dat wel eerlijk?

Ingeborg
Mensen zijn ook niet eerlijk over een prik. Zangeres Ingeborg Sergeant vroeg om een corona-pas. Maar een prik wilde ze niet. Dat zei ze op de radiozender MNM. Haar plan lukte niet. Ingeborg kreeg hiervoor veel kritiek. Maar ze is niet de enige die dat probeert. Sommige mensen willen zo tot 200 euro betalen voor een corona-pas.

Uit
Ingeborg Sergeant
Foto; Ingebord Sergeant
Uit