enkel voor abonnees

Wie wint de Wablieft-prijs 2021?

binnenland - 26 10 2021
Kandidaten Wablieft-prijs 2021

Drie kandidaten zijn bekend

Elk jaar reikt Wablieft de Wablieft-prijs uit. Die gaat naar iemand of een organisatie die duidelijke taal gebruikt. Ook dit jaar zijn er drie kandidaten voor de prijs. Wie wint? Dat hoor je op 23 november.

 

De Wablieft-prijs bestaat al sinds 1997. Vorig jaar was viroloog Steven Van Gucht de winnaar. Hij kreeg de prijs voor zijn duidelijke en rustige uitleg over corona. Wie maakt dit jaar kans? We stellen de kandidaten hieronder voor.

 

Notaris.be

FedNot is de organisatie van notarissen in ons land. Zij maakten de website notaris.be. Op die website vind je heldere info over het werk van notarissen. Zij regelen papieren voor onder meer erfenissen, scheidingen, ondernemen en veel meer. De regels daarover zijn soms moeilijk. Op notaris.be legt FedNot alles duidelijk uit, zelfs met filmpjes.

 

Woonfiches van Stad Gent

Een huis kopen of huren? Daar komt veel bij kijken. Daarom maakte Stad Gent voor haar inwoners ‘woonfiches’. Die leggen helder uit hoe je bijvoorbeeld een sociale lening kan aanvragen. De fiches vervangen boekjes die samen 63 pagina’s telden. Nu zijn het nog maar 13 pagina’s. Overbodige info staat er niet meer in. 

 

Nieuwslezer Stef Wauters

Stef Wauters presenteert het Nieuws op tv-zender VTM. Zijn heldere en natuurlijke manier van spreken valt op. Bij gesprekken in de studio stelt hij vragen die een gemiddelde kijker zich zou stellen. Dat doet hij op een natuurlijke, spontane manier. Hij brengt het nieuws op een levendige en toch rustige toon. Zo is iedereen mee.

 

Uit