enkel voor abonnees

Moslims onder invloed van andere landen

binnenland - 13 10 2021
Moslim
Unsplash

De federale regering vraagt de dienst Staats-veiligheid om de Moslim-executieve te onderzoeken. Die raad spreekt met de overheid uit naam van alle moslims in ons land. Maar ze zou te veel onder invloed staan van andere landen.

 

De Moslim-executieve zorgt in ons land onder meer voor de lessen islam in de scholen. Voor die lessen gebruiken leraars boeken uit Turkije. Daarin staat bijvoorbeeld dat wie niet gelooft in Allah meestal een slechter mens is.

 

Lessen

Volgens kenners zijn de leerboeken voor de lessen islam vaak niet aangepast aan onze samenleving. Daar kan de overheid weinig aan doen. Er zijn wel inspecteurs voor de lessen islam. Die moeten controleren of de leraars goed lesgeven. Die inspecteurs werken niet voor de overheid. Dat komt door de wet over de scheiding tussen Kerk en Staat in ons land.

 

Onderzoek

De inspecteurs werken voor het Centrum Islam-onderwijs. Dat centrum is een deel van de Moslim-executieve. Maar die raad zou dus zelf de meer fanatieke islam steunen. Daar maakt de regering zich zorgen over. Daarom komt er het onderzoek van de Staats-veiligheid.

 

Geld

De regering wil ook een onderzoek naar het geld van de Moslim-executieve. De raad krijgt voor zijn werk geld van de overheid. Maar waar gebruikt de raad dat geld voor? Dat is niet helemaal duidelijk. 

 

Uit