Komen er nieuwe regels over corona?

binnenland - 21 09 2020
Vrouw met mondmasker en handschoenen in de winkel
Foto: Rawpixel

Aantal besmette Belgen blijft stijgen

Sinds het begin van de maand stijgt het aantal besmettingen met corona fors. Dokters ontdekken nu elke dag gemiddeld 1.200 nieuwe besmettingen. Op 1 september waren dat er nog 440. Mogelijk komen er nieuwe regels over corona.

Het corona-virus verspreidt zich weer erg snel. Op 14 september bleken ruim 1.700 mensen besmet. Dat waren er evenveel als eind maart. Toen stond het leven stil in ons land. Nu gaat alles voorlopig gewoon door.

Jonge mensen

De ziekenhuizen kunnen nieuwe zieken met corona voorlopig nog goed aan. Maar ze waarschuwen wel. Elke dag komen er nu ongeveer 50 mensen bij. Dat zijn er veel minder dan in maart. Dat komt omdat nu vooral jonge mensen besmet raken. Zij worden meestal minder hevig ziek. Maar geven jonge mensen het virus door aan ouderen? Dan kunnen ziekenhuizen snel weer vol raken.

Beu

Waarom raken zoveel mensen besmet? Dokters weten het niet zeker. Mogelijk komt het omdat scholen weer open zijn. Of omdat sporten weer mag. Maar veel mensen zijn de regels ook beu. Ze houden zich er niet meer aan. Daardoor krijgt het virus weer kans om mensen te besmetten.

Nieuwe regels?

Dokters waarschuwen de overheid. Intussen raakten al meer dan 100.000 Belgen besmet. We mogen het virus niet veel verder meer laten verspreiden. Anders komen er problemen. De raad voor veiligheid vergaderde deze week woensdag. Wat zijn de nieuwe regels? Lees er alles over op nieuws.wablieft.be.

 

Uit