Jongen van 13 jaar ontvoerd in Limburg

binnenland - 03 06 2020
ontvoerder en andere mannen
Foto: Belga / N. Maeterlinck

Een jongen van 13 jaar uit Genk werd eind april met geweld ontvoerd. De daders gijzelden hem 42 dagen. Betaalden zijn ouders veel geld? Dan zouden de ontvoerders de jongen vrijlaten. De daders zijn opgepakt.

De daders lieten de jongen op 1 juni vrij. Toen al was de politie hen op het spoor. Zeker honderd mensen werkten mee aan het onderzoek. De speurders konden snel zeven verdachten oppakken. Ze komen uit Limburg en Antwerpen.

Terreur
Bij die verdachten viel een man uit Maaseik op (de man met de tas op de foto). Hij zorgde ervoor dat Belgische moslims wilden strijden voor terreurgroep IS. Hij kreeg in 2006 een straf van vijf jaar cel voor terrorisme. Eind 2015 kreeg hij een straf van tien jaar. Die straf moest hij niet uitzitten. Hij kwam vrij. Daarop is veel kritiek.

Drugs
Met de jongen gaat het goed. Hij is wel afgevallen. En het kan dat hij nog mentale problemen krijgt. Waarom werd hij ontvoerd? Dat weten de speurders niet zeker. Zij denken aan een ruzie in een zaak van drugs. De vader van de jongen kreeg ooit een straf voor een grote drugszaak.

Pers
Volgens de ouders ligt de schuld ook bij de pers. Toen de drugszaak uitkwam, schreven de kranten dat de familie heel rijk was. Maar dat is volgens hun advocaat niet waar. Volgens een gerucht vroegen de daders 5 miljoen euro aan de ouders. Ze zouden meer dan 300.000 euro hebben betaald.

Uit