Grenzen zijn weer open

binnenland - 02 06 2020
Grens van België
Foto: Belga / N. Maeterlinck

De grenzen van ons land gingen vorig weekend weer open. We mogen nu naar de buurlanden om familie te bezoeken of te winkelen. Vanaf 8 juni mogen rusthuizen ook nieuwe bewoners opnemen. Is het einde van de corona-crisis in zicht?

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zei dat de grenzen weer open waren voor bezoek aan familie. Ook winkelen in de buurlanden mocht weer. Echt duidelijk was dat niet. Frankrijk hield de Belgen tegen. Ook Nederland wist niets van de regels. Maar daar mochten Belgen wel familie bezoeken.

Kust
De politie van Knokke-Heist deed aan de grens wel een controle. In Nederland gaan winkelen mocht niet. Er waren nog andere problemen aan de kust. Vorig weekend was het mooi weer. Dat lokte heel wat toeristen. Maar alleen mensen met een woning aan de kust mogen naar zee. De gemeenten van de kust vragen meer steun van de overheid.

Cijfers
De cijfers over het corona-virus zorgen wel voor goed nieuws. Hoe erg is de uitbraak van het virus? Dat merk je aan het aantal opnames in de ziekenhuizen. Maandag waren dat er nog maar 25. Er liggen ook steeds minder corona-zieken in de ziekenhuizen. Er stierven van maart tot nu wel al ongeveer 9.500 mensen door het virus. Maar sinds 11 mei is er in België geen oversterfte meer. Dat wil zeggen dat er niet meer mensen sterven dan normaal.

Uit