De Warmste Week: Hang de vlam uit

binnenland - 18 11 2020
Frederik Delaplace
Foto: De Warmste Week

De kou is in het land. Het zijn donkere tijden. Het corona-virus maakt ons allemaal bedrukt. Het is tijd om daar iets aan te doen! Hang de vlam uit met De Warmste Week.

De Warmste Week is in Vlaanderen wellicht de grootste actie voor het goede doel. Ze bestaat sinds 2013. De actie is een vervolg op Music For Life van radiozender Studio Brussel. Vorig jaar haalde De Warmste Week meer dan 17 miljoen euro op. Al dat geld kwam terecht bij 2.000 verschillende goede doelen.

 

Dit jaar

Dit jaar is alles anders. En toch ook niet. Zoals altijd krijgt alles steun van de VRT-zenders van radio, tv en online. Grote evenementen kunnen niet door corona. Zelfs kleinere acties moeten klein blijven door het virus.

Niet om het geld

Dit jaar gaat het niet om het geld. Het gaat om je eigen inzet. De Warmste Week zoekt duizenden mensen en honderden acties. Online zet dewarmsteweek.be je op weg. Je vindt er acties die je kan steunen. 

Voorbeelden?

Enkele voorbeelden: met een oude bril kan jij niets meer doen. Maar in Sint-Denijs-Westrem brengen ze die net bij elkaar voor hulp in Afrika. Anderen verzamelen in Sint-Job-in-’t-Goor sokken voor dakloze mensen. En in Lievegem bakken vrijwilligers wafels voor mensen met een beperking. Op andere plaatsen vind je nog honderden andere acties.

Wat kan jij doen?

Jij kan De Warmste Week steunen. Hoe? Je kan één of meer van de honderden acties helpen. Of je kan zelf een actie plannen en melden bij de De Warmste Week. Dat kan nog tot eind december.

Of zelfs dit

Door de strenge regels tegen corona blijf je het best in je eigen buurt. Let op: ook daar kan je het verschil maken! Knip de gele vlam van ‘De Warmste Week’ uit de krant. En hang ze goed zichtbaar voor je raam. Ziezo! Het is een teken dat je wil helpen. En iedereen weet dat nu. Je wil helpen waar nodig in je buurt. Die hulp is klein of groter. Voor je buren of je buurt. Je geef iedereen een goed gevoel.

Verhalen delen

Je kan alles ook delen. Je hulp, je actie, en je vlam voor het raam. Doe dat op sociale media met #DeWarmsteWeek. Dan komen de verschillende zenders van de VRT je misschien wel vinden. Want zij zijn op zoek naar de verhalen achter de vlammen in Vlaanderen en Brussel. In de week voor Kerstmis krijg je alles te zien en te horen!

 

Meer info vind je op dewarmsteweek.be.

 

Download de vlam

Uit
de vlam
De Warmste Week
Uit