enkel voor abonnees

Corona gaat de goede kant op

binnenland - 04 05 2021
Veel volk in een park in Brussel
Foto: Belga / N. Maeterlinck

Piek van derde golf is voorbij

De derde corona-golf lijkt voorbij. De besmettingen en het aantal opnames in ziekenhuizen dalen sterker. Dat is helaas niet zo voor het aantal doden per dag. In Brussel was er weer protest tegen de corona-regels.
 

Tussen 26 april en 2 mei moesten elke dag gemiddeld 192 corona-zieken naar een ziekenhuis. Dat is 16 procent minder dan de vorige periode. Het was al de tiende daling op rij. Een gemiddelde van minder dan 200 opnames? Dat was geleden van 21 maart.

Terrassen
Er lagen op 3 mei ruim 2.600 corona-zieken in de ziekenhuizen. 825 zieken hadden intensieve zorgen nodig. Ook dat aantal daalt. Op 8 mei gaan de terrassen open. 500 zieken op intensieve zorgen was dan wel het doel. En elke dag sterven er nog ongeveer 40 mensen aan corona.

La Boum
Veel mensen zijn de regels beu. Dat bewees het feest La Boum 2 in een bos in Brussel. Het lokte 2.000 deelnemers. Het eerste feest in dat bos was op 1 april. Daar kwamen rellen van. Zaterdag was het ook zo. Deelnemers hielden geen afstand. Of ze droegen geen mondmasker. De politie greep hard in.

Politie
Een groep deelnemers kwam niet om te feesten. Ze zocht een rel met de politie. Maar er kwam ook kritiek op het geweld van de politie. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) leidt de politie. Ze vindt het te vroeg voor een oordeel. Er komt wel een onderzoek.

Uit