enkel voor abonnees

Alaphilippe en Fuglsang aan het feest

sport - 04 06 2019
Fuglslang met trofee
Belga / E. Lalmand

De klassiekers van het voorjaar zijn voorbij in het wielrennen. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik waren de laatste grote wedstrijden. Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang waren de favorieten. Zij wonnen ook.

Alaphilippe of Fuglsang zou met Pasen de Amstel Gold Race winnen. Fans van wielrennen weten hoe dat afliep. Mathieu van der Poel haalde het toch nog. In Walloniƫ was er goed nieuws voor de Fransman en de Deen. Van der Poel reed niet mee.

Hoei

In de Waalse Pijl blijft een grote groep vaak samen. De aankomst ligt boven op de Muur van Hoei. Die is heel erg steil. Wie het best klimt, wint meestal de Waalse Pijl. Dat was deze keer opnieuw Julian Alaphilippe. Hij won ook al vorig jaar.

Luik

Luik-Bastenaken-Luik kreeg een nieuw parcours. De aankomst was weer echt in de stad Luik. De finale was mooier. De renners moesten meer klimmen. Jakob Fuglsang reed weg op de laatste helling. Niemand kon hem volgen. De Deen viel bijna in een afdaling. Toch bleef hij voorop. Eindelijk won hij een grote koers.

Belgen

De Belgen spelen bijna nooit een hoofdrol in de Waalse klassiekers. Dat was dit jaar anders. Tim Wellens koos voor de aanval. Maar vooral Bjorg Lambrecht viel op. De jonge renner werd vierde in de Waalse Pijl. Ook in Luik-Bastenaken-Luik reed hij goed. Hij is zeker een renner voor de toekomst.

Uit