Bussen stoppen niet meer in Brussel-Noord

binnenland - 04 06 2019
Bus De Lijn aan Brussel Noord
Belga L Dieffembacq

Bussen van De Lijn stoppen niet meer in Brussel-Noord. De chauffeurs van De Lijn klagen over hoe vuil dat station is. Dat komt omdat er een grote groep daklozen en migranten woont.

De bussen van De Lijn stoppen nu aan het Rogierplein. Dat ligt niet ver van Brussel-Noord. Tot aan het station willen de chauffeurs niet meer rijden. Ze vrezen voor hun gezondheid en hun veiligheid.

Geen opvang

In Brussel-Noord leven veel daklozen en migranten die geen opvang hebben. Die mensen slapen er op karton en leven er in het vuil. In het station liggen uitwerpselen en ruikt het naar urine. Chauffeurs van De Lijn zijn het beu om er te moeten stoppen. Ze vreesden ook voor ziektes als schurft en tbc. Maar volgens dokters is daar geen of heel weinig gevaar voor.

Oplossing

Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil een oplossing. Die moet komen van de federale regering en het Brusselse Gewest. Maggie De Block (Open Vld) is minister voor Volksgezondheid en voor Asiel en Migratie. Zij beloofde om het probleem deze week nog aan te pakken.

Uit