In 'voor jou wou ik een huis zijn' bundelt David Troch zijn gedichten met alleen maar woorden van één lettergreep. Voor die gedichten kreeg Troch in 2019 een nominatie voor de Wablieft-prijs.

Hoe voelt het om weg te gaan? Die vraag stelt een man zich in 'voor jou wou ik een huis zijn'. Meer, hij voegt de daad bij het woord. Zijn tocht voert langs lief en leed. Hij streelt het zachtst van de dag, raakt het ruwst van de nacht. Zo neemt Troch ons mee op reis tot in het diepst van zijn ziel. Toch blijft de toon licht. Elk vers is fris, elk vers is scherp. Geen zin die niet zingt. Wat Troch hier met de taal doet, is één groot feest.

 

Lees een stukje uit het boek

 

kaart

haar rug is een kaart
van een stad die ik niet ken.
waar ben ik? waar wil ik heen?

mijn pink zingt van zij naar zij,
legt laan na laan aan,
danst in het rond voor plein en park.

huis na huis rijst op.
slaap ik in dit of dit bed?
waar voelt haar huid het zachtst?

ik plant een duim bij haar dij:
wij zijn hier. ze lacht me toe.
ik lees haar goed.

 

Opleiding op maat (in een school, bibliotheek, ....)

Begin 2019 dook op sociale media plots de hashtag #eenlettergreepgedicht op. Die gedichten van de hand van David Troch bestaan slechts uit woorden van één lettergreep. De toegankelijkheid van deze poëzie viel ons meteen op. We nomineerden de dichter dat jaar voor de Wablieft-prijs.

Nu is er de dichtbundel voor jou wou ik een huis zijnDeze bundel verscheen in samenwerking met Wablieft. David Troch, die ook schrijfdocent is, werkte speciaal voor Wablieft een workshop rond het boek uit. Hij toont hoe je op een speelse manier gedichten in groep bespreekt en reikt verschillende werkvormen aan om in de klas met taal te experimenteren. Misschien daagt hij je zelfs uit om het zelf eens te proberen.

 

Info

  • door David Troch
  • prijs: 590 euro (exclusief btw en verplaatsingskosten)
  • de prijs is inclusief 5 boeken voor jou wou ik een huis zijn 
  • workshop van 3 uur in de aanvragende school
  • op een maandag of een vrijdag
  • mail je aanvraag naar vraag@wablieft.be 
Uit
voor jou wou ik een huis zijn - David Troch
A2 - B1
€ 15,00 € 7,99
Please select