'Overhaald' is een bundel met nieuwe kortverhalen en gedichten in een eenvoudige taal geschreven. In het boek staan verhalen van onder meer Lize Spit, David Troch, Laila Koubaa, Hans Bourlon, Herman Brusselmans en Fikry El Azzouzi. 

Met dit boek willen de makers jongeren vanaf 11 jaar die het Nederlands - nog - niet helemaal onder de knie hebben, overhalen om te lezen. De bundel is gemaakt door Thibaut Duthois, Robbe Pessemier, Nikolaas Mergan en An De Moor, in samenwerking met het cultureel genootschap Orde van den Prince, Kunstencentrum Voo?uit, de Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool.

Bij elk verhaal en gedicht vind je oefeningen, woordenschattips en wist-je-datjes. De aanzet voor dit boek werd bekroond met de Klasseprijs 2019. Het volledige lesmateriaal vind je op www.arteveldehogeschool.be/overhaald

 

Lees een stukje uit het boek

De mensen denken dat ik dom ben omdat ik niet veel woorden ken. Ze praten tegen mij als tegen een kind. Ze wijzen naar zichzelf en zeggen hun naam. Ze wijzen naar de tafel en zeggen 'tafel'. Maar ik ben niet dom. Ik kan heel goed biologie. Op mijn oude school won ik de prijs voor de beste spreekbeurt. Mijn spreekbeurt ging over de octopus. Later wil ik zeebioloog worden. Ik hou van alles wat in zee leeft.

Uit
overhaald
A2 - B1
€ 12,99