'Overhaald' is een bundel met nieuwe kortverhalen en gedichten in een eenvoudige taal geschreven. In het boek staan verhalen van onder meer Lize Spit, David Troch, Laila Koubaa, Hans Bourlon, Herman Brusselmans en Fikry El Azzouzi. 

Met dit boek willen de makers jongeren vanaf 11 jaar die het Nederlands - nog - niet helemaal onder de knie hebben, overhalen om te lezen. De bundel is gemaakt door Thibaut Duthois, Robbe Pessemier, Nikolaas Mergan en An De Moor, in samenwerking met het cultureel genootschap Orde van den Prince, Kunstencentrum Voo?uit, de Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool.

Bij elk verhaal en gedicht vind je oefeningen, woordenschattips en wist-je-datjes. De aanzet voor dit boek werd bekroond met de Klasseprijs 2019. Het volledige lesmateriaal vind je op www.arteveldehogeschool.be/overhaald

 

Lees een stukje uit het boek

De mensen denken dat ik dom ben omdat ik niet veel woorden ken. Ze praten tegen mij als tegen een kind. Ze wijzen naar zichzelf en zeggen hun naam. Ze wijzen naar de tafel en zeggen 'tafel'. Maar ik ben niet dom. Ik kan heel goed biologie. Op mijn oude school won ik de prijs voor de beste spreekbeurt. Mijn spreekbeurt ging over de octopus. Later wil ik zeebioloog worden. Ik hou van alles wat in zee leeft.

 

Uit

WORKSHOPS

 

Lezing op school

Een lezing speciaal op maat van jouw school. De auteurs komen naar je school toe om de leerkrachten alles te vertellen over lezen met anderstalige en “laagtaalvaardige” jongeren. Hoe maak je de leerlingen van jouw school meer gemotiveerd om te lezen? Hoe werk je aan de ontwikkeling van hun woordenschat? Hoe werk je aan begrijpend lezen? Je leert hoe je aan de slag gaat met de verhalenbundel 'Overhaald'. Na de lezing kan je het boek meteen aankopen.

 

Lezing op aanvraag

 • Duurt 3 uur
 • Prijs: 265 euro excl. btw + verplaatsingskosten
 • We houden rekening met de corona-regels. Als de lezing niet fysiek kan plaatsvinden, voorzien we een volwaardig digitaal alternatief

 

Vraag een lezing aan via overhaald@outlook.com

 

Workshop met leerlingen

Je krijgt een interactieve workshop op je school. Hier werken de auteurs samen met de leerlingen aan één prachtig kortverhaal. Met een hele reeks werkvormen geven ze je leerlingen een onvergetelijke ervaring. De leerlingen gaan ook zelf aan de slag en maken klassikaal een gedicht.

 

Workshop op aanvraag

 • Max. 30 leerlingen
 • Interactief
 • Prijs: 300 euro excl. btw + verplaatsingskosten
 • inclusief 5 boeken en een lezing van 1 uur voor leraren
 • Kan niet digitaal, wel in kleinere groepjes, afhankelijk van corona-regels
 • Eén halve dag
   

Vraag een lezing aan via overhaald@outlook.com

 

Meer info over de workshops

 • Mail naar overhaald@outlook.com
 • Er is ook een gratis gids voor leerkrachten. Klik op de knop hieronder om die te bekijken.
   

Gratis gids voor leerkrachten

Uit
overhaald
A2 - B1
€ 14,99