De ouders van Pinkie zijn Duits. Maar ze verhuisden naar Nederland. Daar is Pinkie in 1940 geboren. Zij vindt oorlog heel gewoon, ze kent niets anders. Maar steeds vaker gebeuren er ongewone dingen. 

Waarom keert haar vader niet meer terug? Waarom mag je met sommige kinderen niet spelen? Waar brengt die Duitse soldaat haar moeder naartoe? Na vijf jaar stopt de oorlog en is het vrede. Maar het leven van Pinkie is voorgoed veranderd.

Over de auteur: Ingrid Vander Veken is schrijfster. Ze schrijft boeken voor volwassenen en kinderen. Haar jongste boek Zwijgen gaat over de Tweede Wereldoorlog en de geheimen van haar ouders. Als journaliste schreef ze vooral over cultuur. Daarover geeft ze nu ook les.

Lees een stukje uit het boek

Ik zit op de schoot van mijn opa. Hij leest me voor. Aan de armleuningen van zijn stoel zitten dikke knoppen. Ze lijken op de kop van een hond. Ik wrijf er de hele tijd met mijn vingers over. Dan kan ik beter luisteren.
Het is mijn oudste herinnering. Mijn oma, mijn ouders en mijn zus zijn weg. Ik weet niet waarheen. Mijn opa moet op me passen. Ineens stopt hij met lezen. Hij haalt een doosje tevoorschijn. Het glanst als goud en de kleur verandert met het licht. Van blauw tot groen, met alles daartussenin. Nog nooit heb ik zoiets moois gezien.

Uit
De ogen van een kind
B1, higher threshold
€ 9,99 € 4,99
Please select