Train-the-trainer ‘Eco-millions'

Door
21/09/2012 om 12:35

Wablieft / Vocvo ontwikkelde in samenwerking met Ecolife en het Centrum voor Informatieve Spelen (CIS) het spel ‘Eco-millions’ en een lespakket, gelinkt aan het Wablieft-boek ‘Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen?’. Op 9 en 30 november maak je kennis met het spel en andere materialen op onze Train-the-Trainers.

De aarde warmt op en onze energiefactuur stijgt. Het klimaatthema is voor iedereen actueel en heeft invloed op vele facetten van ons leven: vervoer, voeding, vrije tijd, wonen. Thema’s die geregeld aan bod komen in lessituaties en andere groepen.

In de Train-the-Trainer we uit hoe lesgevers en begeleiders het spel ‘Eco-Millions’, het lespakket en het Wablieft-boek kunnen inzetten binnen de verschillende modules van het volwassenenonderwijs, in een budgetgroep, binnen een wijkcentrum of Vereniging waar armen het woord nemen …. De deelnemers testen ‘Eco-Millions’ ter plekke uit, zodat ze er in hun centrum of groep meteen mee aan de slag kunnen. Het is een flexibel spel, dat je kan inzetten zoals je wil.

Het spel zal vanaf december 2012 gratis uit te lenen zijn in vijf uitleenpunten, één per provincie, inclusief 40 boeken per uitleenpunt.

Doelgroep Train-the-Trainer: begeleiders van budgetgroepen, in Verenigingen waar Armen het woord nemen, buurtwerking; lesgevers NT2, NT1 en MO

Data:

° vrijdag 9 november 2012, van 9.30 tot 12.30 u. (PAC Het Zuid, W.Wilsonplein 2, 9000 Gent)
° vrijdag 30 november 2012, van 13.30 uur tot 16.30 u. (Provinciehuis Leuven, Provincieplein 1, 3010 Leuven)

Prijs: 50 euro

Inschrijven: Schrijf je in via het inschrijvingsformulier op onze website: http://www.vocvo.be/node/33