Luisterogen wint Wablieft-prijs 2010!

Door
19/10/2010 om 14:30

Luisterogen wint Wablieft-prijs 2010!

Het project Luisterogen kreeg de 13de Wablieft-prijs voor hun artistiek project voor dove, allochtone en laaggeletterde jongeren. Wablieft reikte de Wablieft-prijs uit op de VRT-Taaldag op 19 oktober.

Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, reikt ieder jaar de Wablieft-prijs uit. Hiermee bekroont Wablieft projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken om informatie voor iedereen toegankelijk te maken.

Luisterogen

De Wablieft-prijs 2010 gaat naar het project Luisterogen. Luisterogen is een artistiek én helder project met kamishibai, een vorm van Japans verteltheater. Luisterogen maakt verhalen en informatie toegankelijk voor dove laaggeletterde allochtone jongeren. De jongeren breiden hiermee hun basiswoordenschat uit, maken kennis met artistiek werk en leren ook de structuur van een verhaal herkennen.

Doelgroep

Luisterogen heeft de voorbije jaren de oorspronkelijke doelgroep overstegen. Dit kwaliteitsvolle project heeft zijn weg gevonden naar jongeren in BSO en TSO, en naar cursisten in het volwassenenonderwijs (CBE en CVO), zowel in Nederland als in Vlaanderen.

Helder en aantrekkelijk

Wablieft is blij dat in Luisterogen kunst, educatieve doeleinden en het belang van heldere, toegankelijke én aantrekkelijke taal een wervelend geheel vormen. Wablieft bekroont Luisterogen omdat het op een authentieke en overtuigende manier informatie toegankelijk maakt, en omdat het niet terugschrikt alle relevante registers open te trekken. Hier lees je het uitgebreide juryrapport over de winnaar.

Contactgegevens van de winnaars

- De Dagen - Silvie Moors - 0498 52 88 92 - silvie@dedagen.be - www.dedagen.be

- KOCA - Oliva Moors - 0485 68 11 53 - oliva@luisterogen.be - www.koca.be en www.luisterogen.be