De winnaar van de Wablieftprijs 2015 is ...

Door Michel Helaers
19/11/2015 om 15:45

De winnaar van de Wablieftprijs 2015 is ...

Elk jaar reiken we de Wablieftprijs uit voor duidelijke taal. Dit jaar gebeurde dat op een feest in het Vlaams Parlement. Daar vierde Wablieft donderdag zijn 30ste verjaardag. Wie heeft de Wabliefprijs van 2015 gewonnen? Dat zijn Jan Hautekiet en Ann De Craemer!

Heerlijk Helder

De Wablieft-prijs 2015 gaat naar radiomaker Jan Hautekiet en auteur Ann De Craemer voor de campagne ‘Heerlijk Helder’. Het programma Hautekiet van Radio 1 besteedde dit jaar veel aandacht aan klare taal. Dit doen ze omdat de overheid, ambtenaren en vele anderen te vaak onnodig onbegrijpelijke taal gebruiken.

Jan Hautekiet

Jan Hautekiet lag dankzij zijn duidelijk taalgebruik al enkele jaren in de bovenste schuif bij Wablieft. Met Heerlijk Helder overtrof hij helemaal onze verwachtingen.

Ann De Craemer

Auteur Ann De Craemer, die in 2014 al de shortlist haalde, was de sterkhouder van de campagne. Zij was niet alleen voorzitster van het Heerlijk Helder-panel. Samen met Jan Hautekiet schreef Ann ook het Heerlijk Helder-boek met als slogan: “Weg met krommunicatie!”

Proficiat allebei!