enkel voor abonnees

Rode Duivels klaar voor Qatar (+ filmpje)

sport - 17 11 2022
Martinez van de Rode Duivels
Foto: Belga / V. Lefour

Opletten voor Canada

Het wereldkampioenschap (WK) voetbal begint op 20 november in Qatar. De eerste wedstrijd is tussen Qatar en Ecuador. De Rode Duivels starten op 23 november. België voetbalt dan tegen Canada. Dat wordt opletten.



Canada speelde zijn eerste WK in 1986. Het land had toen een zwakke ploeg. Dat is nu anders. Jonge spelers met talent vallen op. Denk aan de spits Jonathan David. Hij brak door bij AA Gent. David voetbalt nu voor het Franse Lille. Scoort hij ook tegen België?



Marokko

Op 27 november is het België-Marokko. De mensen uit de Marokkaanse gemeenschap kijken zeker uit naar deze wedstrijd. Marokko heeft ook een sterke ploeg. Hakim Ziyech is de ster op het middenveld. Hij groeide op in Nederland en voetbalt nu voor Chelsea uit Londen. 



Kroatië

Op 1 december voetbalt België tegen Kroatië. Dat land haalde op het vorige WK nog de finale. Veel spelers in de ploeg zijn al wat ouder. Luka Modric van Real Madrid is al 37 jaar. Maar Kroatië blijft een sterke tegenstander. 



Spanje

De meeste kenners denken dat België de volgende ronde haalt. In de achtste finales voetballen de Rode Duivels dan op 5 of 6 december. De kans is groot dat de tegenstander dan Spanje of Duitsland is. Dat lijkt al meteen op een finale. Wie zal er dan spelen voor België? Die ploeg zal komen uit een groep van 26 spelers. Ook Eden Hazard is erbij.

Uit

Ook koning Filip gelooft in de kansen van de Rode Duivels. Dat toont hij zelfs in een grappig filmpje. Je ziet het hieronder.

Aan
Uit