enkel voor abonnees

Evenepoel wint tweede keer in Luik

sport - 24 04 2023
Evenepoel wint
Foto: Belga / T. Goyvaerts

Pogacar naar het ziekenhuis

Wie kan dit seizoen Tadej Pogacar verslaan? Dat vroegen fans van wielrennen zich af. Vorige woensdag won de Sloveen ook de Waalse Pijl. Maar Remco Evenepoel deed mee aan Luik-Bastenaken-Luik. Helaas werd het nooit een strijd tussen de twee kampioenen.



Pogacar viel zondag al vroeg. Hij moest naar een ziekenhuis. De Sloveen had breuken in zijn hand en pols. Dit is slecht nieuws voor hem. Want hij wil deze zomer de Ronde van Frankrijk winnen. 

 

Witte Broek

Evenepoel had geen pech. Volgens fans van wielrennen had hij ook geen stijl. Er kwam kritiek op de witte broek die hij droeg. De wereldkampioen trok zich daar weinig van aan. Op de helling La Redoute fietste hij weg van de rest.

 

Ier

Net als vorig jaar kon niemand Evenepoel volgen. Zijn voorsprong groeide tot meer dan een minuut. Ben Healy reed achter Evenepoel. De Ier is de verrassing van de klassiekers waarbij je moet klimmen. Healy wist het. Hij zou weer niet winnen.

 

Pidcock

Evenepoel kwam als eerste aan in Luik. Santiago Buitrago uit Colombia won de spurt voor de tweede plaats. De Brit Tom Pidcock mocht als derde mee het podium op. Ben Healy werd vierde.

 

Vollering

Bij de vrouwen was Demi Vollering weer de beste. De Nederlandse won al de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Ook in Luik-Bastenaken-Luik mocht ze vieren. Vollering was enkele jaren geleden nog bloemiste.

Uit