enkel voor abonnees

Het belang van familie

blog - 21 11 2022
een familie bij de zon die ondergaat
Foto: Paladin27 via Visualhunt

Sinds corona is mijn kijk op het leven veranderd. Ik waardeer mijn familie meer dan ooit. Ik heb nog nooit heimwee gehad. Maar nu wel.

Ik dacht dat reizen makkelijk was. Ik dacht dat ik altijd tijd zou hebben. Maar dat is niet zo. De tijd is niet van mij. Het is niet onze keuze om ziek te worden of dood te gaan. Onlangs was mijn geliefde tante ziek. Ze had borstkanker. Ze kreeg een operatie en de behandeling leek eindeloos lang te duren. Daarna was ze eindelijk vrij van kanker. Haar haren groeiden weer en ze zag er veel beter uit.

Ze kon weer fietsen, reizen, enzovoort. Helaas duurde dat niet zo lang. Ze had ernstige hoofdpijn en problemen met haar oog. Blijkbaar is er een tumor op haar hersenen. Mijn wereld staat op zijn kop. Ik wil haar heel graag bezoeken. Afstand was voor mij een klein ding. Nu voelt die ongelofelijk groot. Heb ik de kans om verlof te nemen? Dan ga ik elke keer liever mijn familie bezoeken. Ik wil meer tijd doorbrengen met hen. Ik weet nu zeker dat ik geen eigenaar van de tijd ben.

Uit
Adin
Uit