enkel voor abonnees

Handige kookpotten. Of niet?

blog - 04 09 2023
een pot in de oven
Foto: fd op Visualhunt
Katrien blogt
Uit

Ik heb me verbrand. Simpel, in de keuken. Een hete pot vastgepakt. En ik had mezelf nog gewaarschuwd.

 

Ik had aardappelen gekookt. Daarna goot ik het kookwater weg. Ik deed olijfolie en zout over de aardappelen, en ik zette ze in de oven. Zo krijgen de aardappelen een lekker korstje. Heel ons gezin is daar dol op.

 

Onze kookpotten mogen ook in de oven. Dat is handig. En je hebt minder afwas! Ik dacht nog wel: straks opletten, want die pot wordt óók 200 graden. Ik legde alvast ovenwanten klaar.

 

Alles ging goed. Ik gebruikte de ovenwanten om de aardappelen op te schudden. Toen de aardappelen klaar waren, gebruikte ik de ovenwanten om de pot uit de oven te halen. Ik waarschuwde zelfs mijn man en de kinderen voor de hete pot. Maar toen ik de aardappelen op de borden schepte, ging het mis. Ik nam de pot vast. Volgens de kinderen heb ik luid geroepen. Dat weet ik zelf niet meer. Alleen dat het pijn deed, heel erg veel pijn.

 

Ik hield mijn vingers onder koud water. Minutenlang. Er kwamen witte blaren. Mijn man reed naar de apotheek voor zalf. Ik smeerde een dikke laag en ik pakte mijn vingers goed in. En nu typ ik deze blog met twee vingers in een verbandje.

 

Katrien

Uit