Schandaal rond Jan Fabre
Schandaal rond Jan Fabre

Er is een schandaal rond kunstenaar Jan Fabre. Mensen die voor hem werkten, zeggen dat zij dat ze het slachtoffer werden van zijn gedrag. Het gerecht onderzoekt de zaak.

Bekend

 Jan Fabre is een bekende kunstenaar. Koningin Paola is fan van zijn werken. Hij maakt ook voorstellingen met veel dans. Misbruikte hij de dansers? Dat staat in een brief. Dit is alweer een zaak rond ‘Me Too’.

 

 Weinstein

‘Me Too’ verwijst naar slachtoffers van mensen met macht. Dat begon met de Amerikaan Harvey Weinstein. Vrouwen kregen een rol in zijn films als ze seks met hem hadden. In Vlaanderen kwamen er daarna klachten over het gedrag van Bart De Pauw. En nu is er de zaak rond Jan Fabre.

(geplaatst op 17 september 2018) (foto FB Troubleyn)

Staking bij Ryanair
Staking bij Ryanair

Ryanair is het bekendste bedrijf met goedkope vliegreizen. Het personeel in Europa klaagt steeds meer. Ze eisen meer rechten en meer loon. Vorige week staakte het personeel in Duitsland. Het bedrijf schrapte 150 van de 400 vluchten in dat land. Reizigers kregen enkel hun geld terug. Op 28 september gaat het personeel nog verder. Dan zal het staken in vijf landen tegelijk. Dat zijn Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en België.

(geplaatst op 17 september 2018)

Duivels blijven winnen

De Rode Duivels blijven winnen. In juli werden ze nog derde op het Wereldkampioenschap (WK) voetbal in Rusland. Veel kenners verwachtten een terugval. De spelers zelf zien dat anders. Vorige week nog speelde België een vriendenwedstrijd tegen Schotland. De Duivels wonnen met 0-4. Dat was een voorbereiding op de UEFA Nations League. Dat is een nieuwe prijs voor landenploegen. De Duivels speelden hun eerste wedstrijd in IJsland. Het werd 0-3 voor de Duivels. De doelpunten waren van Hazard en twee keer Lukaku.

(geplaatst op 12 september 2018)