Afscheid van Obama
Afscheid van Obama

De Amerikaanse president Barack Obama nam afscheid van het volk. Hij hield zijn laatste toespraak. Op vrijdag 20 januari wordt Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten. 

Barack Obama won de verkiezingen in 2008 en in 2012. Na acht jaar moet er in het land een andere president komen. Obama was de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Hij is nu 55 jaar. Wat gaat hij in de toekomst doen? De familie Obama wil in Washington blijven wonen. Barack Obama liet weten dat hij ook in de politiek blijft. 

 

Toekomst

Wellicht zal Obama zijn partij van Democraten helpen om Trump in 2020 te verslaan. Ook het bedrijf Spotify heeft een job voor hem. Dat was een grap. Obama houdt wel heel veel van muziek.

 (geplaatst op 16 januari 2017)


Zwaar geweld in gevangenis van Brazilië

In een gevangenis in Brazilië kwamen zeker 30 mensen om. De gevangenis ligt in de stad Natal. Er braken gevechten uit tussen twee bendes. Ze gebruikten brutaal geweld. Er vielen zeker 30 doden en 70 gewonden. Enkele slachtoffers werden onthoofd. De voorbije maand maakte Brazilië al twee opstanden mee in andere gevangenissen. Daar vielen toen samen 70 doden. Er is wel vaker geweld in gevangenissen in Brazilië. Dat heeft onder meer te maken met plaats. De gevangenissen zitten overvol. In Natal zijn er 620 plaatsen in de cellen. Maar er leven dubbel zoveel gevangenen.

(geplaatst op 16 januari 2017)

 


Romanie is Miss België 2017
Romanie is Miss België 2017

Romanie Schotte uit Brugge is de mooiste vrouw van het land. Zij won in pretpark Plopsaland in De Panne de titel van Miss België 2017. Vooraf leek Romanie geen grote kanshebber. Toch versloeg ze Delphine Devos en Eva Mira. Die moesten tevreden zijn met de plaatsen 2 en 3. Romanie is een studente van 20 jaar. Ze komt als Miss België in de plaats van Lenty Frans. Die liet in De Panne een traantje. Ze had verdriet omdat haar jaar als Miss voorbij was.

(geplaatst op 16 januari 2017)