10.000 kinderen vermist
10.000 kinderen vermist

In Europa zijn ongeveer 10.000 kinderen en jongeren vermist. Dat zegt de politiedienst Europol. Veel vermiste kinderen zijn vluchtelingen. Zij zijn een gemakkelijk slachtoffer van handelaars in mensen.

Vele duizenden mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. De vluchtelingen zoeken een veilige plaats in Europa. Zij krijgen hier ook te maken met nieuwe problemen.


Alleen reizen

Jongeren onder 18 jaar zijn extra kwetsbaar. Zeker als ze alleen reizen en zonder papieren. Handelaars in mensen kunnen hen misleiden en misbruiken. Kenners vermoeden dat vorig jaar zeker 500 jonge vluchtelingen verdwenen in België.


Opsporen

Organisaties die vluchtelingen helpen, kunnen vermiste kinderen in Europa nu melden en opsporen. Dat kan op internet met de website www.missingkids.eu en #missingkidsEU. Ook het telefoonnummer 116000 moet helpen.

(geplaatst op 23 mei 2015)

Spoorwegen staken op 31 mei

Op dinsdag 31 mei rijden er weinig of geen treinen. De socialistische vakbond ABVV en de christelijke vakbond ACV staken. De staking is een protest tegen de regering. Volgens de vakbonden wil de regering hard besparen in de diensten van de overheid. Studenten van hogescholen en universiteiten zijn boos over de staking. Zij raken niet of moeilijk op hun examens. Begin dit jaar was er al een plan voor een staking tijdens examens. De vakbonden stelden de staking toen uit.

(geplaatst op 23 mei 2016)

Hao Hao wellicht zwanger

Dierenpark Pairi Daiza in Bergen heeft goed nieuws. Reuzenpanda Hao Hao is wellicht zwanger. Helemaal zeker is dat nog niet. Maar Hao Hao gedraagt zich de laatste tijd anders. Eerst at ze heel veel. En daarna bijna niets meer. Nu slaapt ze vaak. Ze is ook graag alleen. Haar tepels zijn gezwollen. Maakt ze zich klaar om borstvoeding te geven? Pairi Daiza wil voorbereid zijn. Het park liet al verzorgers uit China komen. Is Hao Hao echt zwanger? Dan kan de baby elk moment geboren worden.

(geplaatst op 23 mei 2016)