Dode bij ongeval met trein
Dode bij ongeval met trein

In de buurt van Leuven ontspoorde zaterdag een trein. Eén wagon kantelde. Bij het ongeval viel een dode. Er raakten ook 27 mensen gewond. Drie van hen waren er erg aan toe. 

De trein was zaterdagmiddag vertrokken in het station van Leuven. Niet veel later ging het mis. Wat er precies gebeurde, is nog niet duidelijk. Speurders onderzoeken de oorzaak.

 

Van de sporen

 De eerste wagon ging helemaal van de sporen. Hij viel in de berm. De andere twee wagons bleven op de sporen. In de trein zaten 84 mensen. De meesten van hen raakten op eigen kracht uit de trein.

 

Hinder

 Redders waren snel bij het ongeval. Ziekenwagens brachten de gewonden naar het ziekenhuis. Ook voor de andere mensen was er opvang. Een grote kraan zette de gekantelde wagon op een vrachtwagen. Door het ongeval was er veel hinder voor andere treinen tussen Leuven en Brussel.

(geplaatst op 20 februari 2017)

 

Dick Bruna is overleden
Dick Bruna is overleden

In Utrecht in Nederland overleed Dick Bruna. Hij was de tekenaar van Nijntje. Bruna werd 89 jaar. Hij bedacht Nijntje in 1955. De verhalen over het konijntje werden een groot succes. Bruna maakte 120 boekjes over Nijntje. Daarvan werden er in de hele wereld meer dan 85 miljoen verkocht. Dick Bruna tekende ook veel posters voor reclame en voorpagina’s van boeken. Hij won veel prijzen voor zijn werk.

(geplaatst op 20 februari 2017)

 

Goffin in top 10
Goffin in top 10

David Goffin staat op nummer 10 in de lijst met beste tennissers ter wereld. Dat raakte maandag bekend. Goffin is de eerste Belg die zo hoog op de lijst staat. Vorig weekend speelde Goffin de finale van het tornooi van Rotterdam. Hij speelde tegen Jo-Wilfried Tsonga uit Frankrijk. Die bleek te sterk voor Goffin. De Fransman won in drie sets. Door zijn plaats in de finale kwam Goffin wel in de top 10. Daar staat hij als eerste Belg ooit.  David Goffin is 26 jaar en komt uit Luik.

(geplaatst op 20 februari 2017)