Thailand rouwt om koning
Thailand rouwt om koning

In Thailand stierf koning Bhumibo op 88 jaar. Bhumibol was 70 jaar lang koning van Thailand. Geen enkele andere koning of koningin ter wereld regeerde langer. In Thailand begint een jaar van rouw.

God

Koning Bhumibol was heel geliefd in Thailand. Veel mensen zagen hem als een soort god. De koning beledigen, is streng verboden in het land. De politiek in Thailand is erg onrustig. Volgens kenners hield Bhumibol zijn land bij elkaar. Komt er nieuwe onrust na zijn dood?

 

Geen feesten

Voorlopig blijft alles rustig in Thailand. De eerste minister riep een jaar van rouw uit voor het hele land. De eerste 30 dagen zenden tv-zenders geen eigen programma’s uit. Ze tonen alleen beelden van de koning. Ook alle feesten in het hele land zijn geschrapt.

 

Prins

Kroonprins Maha Vajiralongkorn zal zijn vader opvolgen. De prins is is niet geliefd in Thailand. Hij woont al lang in Duitsland. De prins wil pas binnen een jaar koning worden. Tot dan neemt een vroegere eerste minister de taken van de koning over.

(geplaatst op 17 oktober 2016)


Verkiezingen Congo pas in 2018

Congo krijgt pas een nieuwe president in april 2018. De verkiezingen voor een president zullen dan plaatsvinden. Dat laat de partij UNC weten. UNC is de belangrijkste partij die tegen president Kabila was. Ze maakte al afspraken met Kabila over de toekomst. Kabila mag intussen president blijven. UNC levert dan de eerste minister. Andere partijen vinden de afspraken niet juist. Ze roepen mensen in de hoofdstad Kinshasa op om te staken tegen de overheid. De verkiezingen moesten volgende maand gebeuren. Mogelijk uitstel leidde al tot protesten en doden in de straten.

(geplaatst op 17 oktober 2016)

Belg wint 168 miljoen euro

Een man uit Brussel won 168 miljoen euro met de loterij Euromillions. Hij nam deel aan Euromillions in een winkel in Schaarbeek. Deze 168 miljoen euro is het grootste bedrag dat een Belg ooit won. De man was de enige winnaar in Europa met alle juiste cijfers. De naam van de winnaar  is niet bekend. Hij liet wel weten dat hij een deel wil wegschenken aan een goed doel. In 2007 won iemand uit de buurt van Tienen 100 miljoen euro. Dat was voordien de grootste winst voor ons land.

(geplaatst op 17 oktober 2016)