Britten vertrekken uit EU
Britten vertrekken uit EU

De Britten hebben voor een nieuwe toekomst gekozen. Ze beslisten met hun stem om te vertrekken uit de Europese Unie (EU). De volgende jaren worden een spannende tijd voor de Britten en voor de EU.

Het leek er jaren aan te komen. Op 23 juni trokken de Britten naar de stembus over de EU. De keuze was duidelijk. Mensen moesten kiezen voor of tegen een vertrek uit de EU. De strijd tussen voorstanders en tegenstanders was hevig.

 

Uitslag

De uitslag verraste wel een beetje. De tegenstanders van een vertrek leken het nipt te zullen halen. Uiteindelijk wonnen de vertrekkers met bijna 52% van de stemmen. Dat was bijna 4% meer dan de blijvers. Eerste minister David Cameron hoort bij de verliezers. Hij neemt binnenkort dan ook ontslag.

 

Europa met 27

De hele EU wachtte de uitslag met spanning af. De meeste EU-leiders vinden de keuze van de Britten een spijtige zaak. Maar een EU met één land minder betekent nog altijd dat 27 landen samenwerken. Samen praten ze de volgende jaren over hoe het Britse vertrek zal gebeuren.

(geplaatst op 24 juni 2016)

Sterke Rode Duivels verslaan Hongarije
Sterke Rode Duivels verslaan Hongarije

De Rode Duivels plaatsten zich bij de acht beste landen van de het Europees Kampioenschap (EK) voetbal. Dat EK vindt nu plaats in Frankrijk. De Belgen versloegen in het stadion van Toulouse Hongarije vlot met 0-4. Ze deden dat met veel aanvallen. De ster van de wedstrijd was kapitein Eden Hazard (zie foto). Hij stuurde de aanvallen van de Belgen. En hij maakte het derde doelpunt.  De Rode Duivels spelen vrijdagavond hun volgende wedstrijd. Dan is Wales de tegenstander.

(geplaatst op 27 juni 2016) 

VLM vliegt niet meer

Het bedrijf VLM Airlines is bankroet. Dat besliste de rechtbank. VLM staat voor Vlaamse Luchttransport-maatschappij. Het bedrijf werkte vanop de luchthaven van Antwerpen. VLM vervoerde sinds 1993 reizigers met 11 kleinere vliegtuigen. Die vlogen naar kleine luchthavens in onze buurlanden. Maar de schulden werden te groot. Bijna 160 mensen verliezen hun werk. Toch is er nog hoop. De oprichter van VLM verkocht zijn bedrijf in 1996. Hij wil het nu terugkopen en opnieuw starten.

(geplaatst op 27 juni 2016)