België is een bierland
België is een bierland

Belgen maken en genieten van honderden bieren. Dat is uniek in de wereld. De organisatie Unesco erkent dat nu ook. Dat maakt de ministers van Cultuur in ons land heel blij.

Unesco houdt zich voor de Verenigde Naties (VN) bezig met cultuur. Dat gaat niet enkel over kunstwerken, muziek en monumenten. Unesco wil ook oude gebruiken beschermen, die waardevol zijn. Dat heet ‘immaterieel erfgoed’.

 

Reclame

Onze ministers van Cultuur vroegen Unesco om een erkenning. Want in ons land is bier meer dan een drankje. We hebben veel soorten bier. We tellen honderden brouwerijen. En veel mensen in de wereld genieten van onze bieren. De erkenning is goede reclame voor ons land. Het kan meer toeristen lokken. België kreeg van Unesco vroeger al andere erkenningen. Dat is onder meer voor het carnaval in Binche en Aalst en de garnaalvissers van Oostduinkerke.

(geplaatst op 5 december 2016)

 

Hollande doet niet mee
Hollande doet niet mee

Binnenkort is François Hollande geen president van Frankrijk meer. Dat besliste hij vorige week. Hollande zal niet meedoen aan de verkiezingen voor een nieuwe president. Die vinden plaats in april 2017. De strijd tussen de partijen en kandidaten is al bezig. Volgende maand kiest de partij van socialisten (PS) haar kandidaat. Iedereen verwachtte president Hollande zelf. Die is 62 jaar. Maar Hollande heeft nog weinig fans onder de Fransen. Dat beseft hij blijkbaar. Zijn eerste minister Manuel Valls maakt wel een kans. De kandidaat van de PS moet het opnemen tegen Marine Le Pen (Front National) en François Fillon (Républicains).

(geplaatst op 5 december 2016)

 


School verkoopt geen frisdrank meer

Scholen zullen geen snoep of frisdrank meer verkopen. Dat spraken de Vlaamse overheid en de scholen af met bedrijven van voeding. De afspraak moet van scholen gezonde plaatsen maken. Nu staan in 65% van de scholen automaten met frisdrank en snoep. Frisdrank en snoep bevatten te veel suiker. Dat zet jongeren aan tot ongezond leven. Geleidelijk zullen de automaten in de scholen verdwijnen. In de plaats komen er automaten met fruit en rijstwafels.

(geplaatst op 28 november 2018)