100.000 deelnemers aan Pride Parade
100.000 deelnemers aan Pride Parade

In Brussel was het zaterdag de Pride Parade. Dat is een feest van holebi’s. 100.000 mensen namen deel aan de stoet. Maar er was ook protest. De politie pakte daarom deelnemers op uit de stoet.

Tegen politiek

Iedereen was welkom op de Pride Parade. Maar de groep ‘Reclaim The Pride’ vond dat politici moeten wegblijven van de Pride Parade. De groep voerde actie. Want de politiek zou te weinig doen voor holebi’s en transgenders. Dat zijn mensen die zich niet thuisvoelen in hun lichaam.

 

 Sam

 Sarah Bettens is een voorbeeld van een transgender. Dat is de zangeres van popgroep K’s Choice. Sarah wil nu een man zijn. Ze wordt dan Sam Bettens. Dat nieuws raakte vorig weekend bekend. Er was ook andere kritiek op de stoet. Heeft die nog wel zin? De organisatie vindt van wel. Veel holebi’s durven nog steeds niet hand in hand over straat te lopen. Ze zijn bang.

(geplaatst op 20 mei 2019)(foto Belga)

Duncan wint Eurosong
Duncan wint Eurosong

Volgend jaar vindt het Eurosong-festival plaats in Nederland. Want dat land won dit jaar de bekende liedjeswedstrijd. Dat gebeurde in Israël. Voor Nederland deed Duncan Laurence mee. Die is 25 jaar. Duncan zong aan zijn piano het liedje ‘Arcade’. Italië en Rusland eindigden op plaatsen 2 en 3. Voor België kwam zanger Eliot niet verder dan plaats 13 in de eerste halve finale.

(geplaatst op 20 mei 2019)(foto Belga)

Opvang voor migranten Noord-station

De bussen van De Lijn rijden opnieuw langs de halte aan het station Brussel-Noord. Minister voor Asiel en Migratie De Block (Open Vld) vond een oplossing voor een groep van 200 migranten. De meesten willen ooit doorreizen naar Groot-Brittannië. Ze leefden aan de halte in slechte omstandigheden. Dat schrikte ook reizigers voor de bus af. De Lijn trok er enkele weken weg. Maggie De Block vond dan toch een oplossing. De migranten kregen een plaats in tehuizen voor opvang van daklozen in Brussel. Keren ze terug naar het station? Dan zal de politie hen oppakken. België zal hen dan terugsturen naar hun vaderland.

(geplaatst op 20 mei 2019)